Input your search keywords and press Enter.

Edukacija i natjecanje “Gusti od kobasica”

„Gusti od kobasica“ edukacijsko – natjecateljski gastro događaj održat će se 15. veljače 2020. godine, od 16:30 sati u Mlinici Pišta, Donja Ljuta 19, Ljuta.

 U izboru za najbolju domaću kobasicu „Gusti od kobasica“, Konavle 2020. godine  mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice a pobjednike očekuju vrijedne nagrade uz presižnu titulu „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.

Preuzimanje uzoraka održat će se u vremenu od 16:30 do 19:00 sati u Mlinici Pišta 15. veljače 2020. godine, a istu večer provest će se postupak ocjenjivanja i proglašenje pobjednika. Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da donesu uzorke svojih kobasica i sudjeluju u prvim Gustima od kobasica.

Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda. Ovom prigodom organizira se i stručna edukacija dr.sc. Marija Bratulića na temu: Tehnologija proizvodnje kobasica i drugih fermentiranih proizvoda (sirovina, vrste kobasica, praktični prikaz izrade kobasica, ocjenjivanje, registracija objekta). Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta “Edukacijom do vlastitih ideja”.

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

 

Agroturizam Konavle,

Jelena Gale Pregelj, tajnica Udruge

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *