Input your search keywords and press Enter.

Bogat program za Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik i ove je godine pripremila poseban program za sve uzraste na sve tri izložbene lokacije za Noć muzeja, obilježen stručnim vodstvima, glazbenim programom, ali i predavanjem i dječjom likovnom radionicom za osnovnoškolce. Kao i svake godine, ulaz je slobodan, a za posjetitelje je za Noć muzeja, koja će se ove godine obilježiti u petak, 1. veljače pripremljen izuzetno bogat i raznolik program koji će trajati od 18:00 do 1:00 sat.

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Noć muzeja započinje stručnim vodstvom kroz aktualnu izložbu “Dva pogleda unatrag” dubrovačkog umjetnika, Toma Gusića. Kustos izložbe, dr. sc. Antun Karaman zainteresirane će posjetitelje provesti kroz izložbu i upoznati s radom „slikara gradobraza“.Vođenja su na rasporedu u 18:00 i 20:00 sati.

Također, u sklopu Feste 2018 Dubrovnik, a u suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik u Umjetničkoj će galeriji Dubrovnik, počevši od 19 sati biti održana tradicionalna DU ROCK PARADA, na kojoj će se svoje autorske pjesme domaćoj publici predstaviti DaRiva / Toboggan, Valetudo, Embassy 516, Ad Libidum, Lapadske Tratinčice, Banditen Strasse, D & F i Dapal.

Izuzetno zanimljivo predavanje dr. sc. Dalibora Prančevićapod nazivom “Ivan Meštrović i kontekst njegova američkog iskustva”, na rasporedu je u 21:00 sat. Prančević će na ovom predavanju predstaviti određene segmente dragocjenog materijala koji se čuva u američkim institucijama, a na temelju njegova šestomjesečnog boravka u Americi i istraživanja višeslojnog odnosa Ivana Meštrovića i američkog kulturnog krajobraza tijekom 20. st. Istraživanje je realizirano u sklopu Fulbright Postdoctoral Programa.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika program Noći muzeja započinje u 20:30 sati, a u znaku je aktualne izložbe Asim Hebib: Retrospektiva te će tako kustos izložbe, renomirani likovni i književni kritičar i esejist, Milan Bešlić sve zainteresirane posjetitelje detaljno provesti kroz izložbu, a organiziran je i susret s umjetnikom.

Program Noći muzeja u Atelijeru Pultika obilježen je dvjema velim obljetnicama, 600 godina Orlanda te 100. obljetnicom rođenja velikog dubrovačkog slikara, Antuna Masle. Program započinje u 18:00 sati i to dječjom likovnom radionicom za osnovnoškolce pod nazivom „600 godina Orlanda / Orlandova godina“, a koju će voditi akademska slikarica Lena Kramarić. U 19:00 sati planirano je stručno vodstvo uz izbor djela Antuna Masle iz fundusa UGD uz 100. obljetnicu umjetnikova rođenja. Viša kustosica UGD, dr. sc. Rozana Vojvoda posjetitelje će provesti kroz ovu izložbu na kojoj će se moćipogledati umjetnikova izabrana djela iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik, a ovo je ujedno i uvod u njegovu obljetničku godinu točnije veliku retrospektivnu izložbu koja će u UGD biti otvorena u prosincu, a koju će raditi renomirani povjesničar umjetnosti Igor Zidić.

Tijekom Noći muzeja, Umjetnička galerija Dubrovnik prodavat će odabrane publikacije po cijeni od 10,00 kuna, čiji je cjelokupni prihod namijenjen Dječjem domu Maslina. Sve ostale publikacije u izdanju UGD, plakate i platnene torbe s logom UGD, prodavat će se s popustom od 50%.

Za Noć muzeja, sve tri lokacije Umjetničke galerije Dubrovnik za posjetitelje će biti otvorene od 16:00 sati.

Obilježimo zajedno Noć muzeja!

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

Magdalena Prkut

Voditeljica odnosa s javnošću

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)