Input your search keywords and press Enter.

Bogat program proslave zaštitnika župe u Mokošici

Župa Svetog Spasa u Mokošici svečano će proslaviti svoga titulara misnim slavljima na sam blagdan Uzašašća Gospodnjega koji ove godina pada u četvrtak, 10. svibnja kao i nizom duhovnih, kulturnih i humanitarnih događanja svake večeri ususret blagdanu.

Na sam blagdan Uzašašća Gospodinova glavnu večernju misu u 19 sati predvodit će fra Mario Knezović, župnik Kočerina. Trodnevnicu će predvoditi p. Vinko Maslać, član zajednice Družbe Isusove.

U nedjelju, 6. svibnja poslije večernje mise u dvorištu župne crkve održat će se humanitarni koncert koji organizira župni karitas. Dobrovoljnih prilozima pomoći će se jednoj obitelji u župi.

U ponedjeljak, 7. svibnja započinje trodnevnica uoči Spasovdana. Poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o obnovi procesionalnog križa ove župe. Predavanje će održati restauratorica Renata Anđus.

U utorak, 8. svibnja poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o obnovi slike Gospe s Djetetom i svecima iz stare crkve. Djelo je Pignatelija. Predavanje će održati restaurator dr. Denis Vokić.

U srijedu, 9. svibnja poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o novom mozaiku koji će biti montiran početkom idućega tjedna. Predavanje će održati realizatorica mozaika akad. umjet. Blaženka Salavarda.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.