Input your search keywords and press Enter.

Bogat program proslave zaštitnika župe u Mokošici

Župa Svetog Spasa u Mokošici svečano će proslaviti svoga titulara misnim slavljima na sam blagdan Uzašašća Gospodnjega koji ove godina pada u četvrtak, 10. svibnja kao i nizom duhovnih, kulturnih i humanitarnih događanja svake večeri ususret blagdanu.

Na sam blagdan Uzašašća Gospodinova glavnu večernju hodočasničku misu u 19 sati predvodit će fra Mario Knezović, župnik Kočerina.

Blagoslov novog mozaika u župi Svetog Spasa u Mokošici bit će na blagdanskoj župnoj misi u 10 sati. Mozaik će blagosloviti župnik don Ivica Pervan, a misu će predslaviti don Mato Karamatić, župnik župe sv. Nikole u Cavtatu i dekan Konavoskog dekanata.

Trodnevnicu ususret blagdanu će predvoditi p. Vinko Maslać, član zajednice Družbe Isusove.

U nedjelju, 6. svibnja poslije večernje mise u dvorištu župne crkve održao se humanitarni koncert koji je organizirao župni karitas. Dobrovoljnim prilozima pomoći će se jednoj obitelji u župi.

U ponedjeljak, 7. svibnja započela je trodnevnica uoči Spasovdana. Poslije mise (oko 20 sati) bilo je predavanje o obnovi procesionalnog križa ove župe. Predavanje je održala restauratorica Renata Anđus.

U utorak, 8. svibnja poslije mise (oko 20 sati) bilo je predavanje o obnovi slike Gospe s Djetetom i svecima iz stare crkve. Djelo je Pignatelija. Predavanje je održao restaurator dr. Denis Vokić.

U srijedu, 9. svibnja poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o novom mozaiku koji će biti montiran početkom idućega tjedna. Predavanje će održati realizatorica mozaika akad. umjet. Blaženka Salavarda.

U četvrtak, 10. svibnja bit će blagoslov novog mozaika u župi Svetog Spasa u Mokošici na misi u 10 sati. Mozaik će blagosloviti župnik don Ivica Pervan, a misu će predslaviti don Mato Karamatić, župnik župe sv. Nikole u Cavtatu i dekan Konavoskog dekanata.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)