Input your search keywords and press Enter.

Besplatna radionica “Arduino za početnike”

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA organizira niz od šest TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područjatehnologije.


Prva radionica 
„Arduino za početnike“ održati će se 16. veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Radionica je namijenjena svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju.


Na radionici će po
laznici naučiti kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici će izraditi prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.


PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: IoT osnove – što je zapravo IoT i gdje ga sve možete koristiti ?

Korak 2: Arduino osnove – kako koristiti Arduino – ograničenja i mogućnosti ?

Korak 3: LED i spajanje osnovne elektronike

Korak 4: Upoznavanje sa senzorima koji su dostupni za radionicu i njihovo  povezivanje s  Arduinom

Korak 5: Izrada prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu  svjetla ili otključavanje vrata

Korak 6: Demonstracija napravljenog


Trajanje radionica je predviđeno od
10:00 – 18:00 sati.


Letak možete preuzeti 
ovdje.


P
redavači na radionici su Nikša Vlahušić i Dubravko Jakovljević.

Nikša Vlahušić je programer – magistar inženjer računarstva – FESB, Split. Ima više od 10 godina iskustva u različitim računalnim tehnologijama i platformama kao iOS, Android, PHP, HTML i CSS, a zadnjih 5 godina je nastala ljubav prema IoT uređajima, embedded sustavima, elektronici, umjetnoj inteligenciji, Smart City i Smart House konceptima. Zanima ga biologija, genetski inženjering, ekologija. Svoje radne provodi u IT uredima Direct Booker-a gdje radi kao backend programer.

Dubravko Jakovljević je mladi poduzetnik koji u slobodno vrijeme predaje na radionicama robotike i Arduino programiranja. Jedan je od suorganizatora openSUSE konferencije 2013. Sudjelovao je na Hackathonu 2015. godine kao natjecatelj, a svake godine nakon toga kao mentor. Dubravko je zaljubljenik u astronomiju i znanost općenito, voli putovati, a ostatak slobodnog vremena provodi uz knjige.


Prijavit se možete putem:

Online: PRIJAVNICA

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hrili telefonom 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

 

 

 

Ena Soprano, mag. rel. publ.

Viša stručna suradnica za opće poslove

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)