Input your search keywords and press Enter.

Besplatna edukacija “Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja“

U petak, 22. studenoga s početkom u 17 sati u prostorijama DURA-e Udruga Bonsai organizira besplatnu edukaciju za mlade, ali i ostale građane grada Dubrovnika koju će voditi Ivan Matić, diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam Central European University-a u Budimpešti. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

 

Zašto bi kritičko čitanje uopće bilo važno mladim ljudima?

U sve povezanijem svijetu u kojem nikada lakše nije bilo dijeliti (kako provjereni, tako i neprovjereni) sadržaj, iznimno je važno znati i čitati i pročitati. Svi smo mi, a posebno mlade generacije, suočeni na dnevnoj bazi s ogromnom količinom informacija, polu-informacija, različitih misljenja, činjenica, mišljenja predstavljenih kao činjenice…  U toj kakofoniji važno je moći razlikovati bitno od nebitnoga te propitivati ponuđene informacije bez automatskog usvajanja i reproduciranja. Okosnica radionice kritičkog čitanja je postavljanje pitanja “Zašto?” te odgovaranje na to pitanje kroz argumentiran razgovor u tolerantnom okruženju uvažavanja različitih mišljenja.

Ova radionica dio je kompleta radionica koje su dio projekta Centar za mlade Dubrovnik u svrhu povećanja informiranosti i uključivanje mladih u političke procese a uključuju  još i „Aktivizam u zajednici“, „Vrijednosti i ciljevi suradnje“, „Od problema do legitimnog prijedloga“, „Pripremanje mladih za modeliranje rada Gradskog Vijeća GD“ te aktualno modeliranje sjednice Gradskog Vijeća GD po definiranom dnevnom redu u realnim uvjetima.

 

U ime Udruge Bonsai

Anja Marković, izvršna direktorica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.