Input your search keywords and press Enter.

Baseline organizira Tjedan otvorenih vrata

Već su četiri godine prošle otkako smo otvorile vrata našeg kabineta u Uvali Lapad – veselo i stručno mjesto za pravovaljanu i pravovremenu podršku i savjetovanje obiteljima djece s teškoćama u razvoju i/ili ponašanju, (psiho)terapijski rad s djecom  te edukaciju roditelja, stručnjaka, svih osoba i zanimanja doktaknutih ovom tematikom.

 

Ponosni smo da je Kabinet za razvojnu procjenu i podršku Baseline prva i jedina privatna edukacijsko-rehabilitacijska praksa u Dubrovniku i Županiji, ovlaštena od Ministarstva socijalne politike i mladih za pružanje socijalnih usluga:  rana intervencija,  savjetovanje i pomaganje, pomoć u kući, psihosocijalna podrška, pomoć pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja.

 

Povodom našeg 4. rođendana i ove godine organiziramo Baseline-ov  Tjedan otvorenih vrata sa zanimljivim besplatnim  predavanjima i radionicama namijenjenim prvenstveno roditeljima. Sve teme su svakodnevne, pomno birane i vjerujemo od velike pomoći za izazov zvan “roditeljstvo”.

 

Uz sav naš rad i svakodnevicu posvećenu djeci s razvojnim, ponašajnim, emocionalnim i odgojnim teškoćama I njihovim obiteljima, svjesni uloge i odgovornosti roditelja i obitelji u današnjem društvu, odlučili smo ove dane posvetiti upravo tome.

 

Iskustva sa prijašnjih predavanja ukazuju na veliku potrebu roditelja za ovakvim događanjima ali i za dodatnim stručnim usavršavanjem svih onih koji su uključeni u odgoj i razvoj djece od najranije dobi te je stoga ovo naš doprinos široj zajednici kako bi pridonijeli očuvanju mentalnog zdravlja djece sa područja našeg Grada i Županije.

 

PROGRAM

[PON. 6. svibnja KAKO REĆI BEZ RIJEČI?]
Na radionici “Kako reci bez riječi” naša logopedinja Maja Marijanović obradit će razdoblje rane komunikacije do pojave prve riječi. Nakon upoznavanja s ranom komunikacijom sudionici će istražiti kako poticati razvoj komunikacije.

[UTO. 7. svibnja POKRENI PRVE RIJEČI]
Dragi mame, tate, bake, djedovi…
Naše logopedinje Andrea Fabijanović Grljušić i Maja Marijanović su vam pripremile zanimljivo interaktivno predavnje kako kroz svakodnevne aktivnosti možete poticati jezično govorni razvoj vaših mališana.

[SRI. 8. svibnja SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI=KLJUČ SAMOSTALNOSTI]
Edukacijske rehabilitatorice Hana Sinanović (Udruga Alpari) i Ana Radišić potaknuti će Vas na razmišljanje o ciljevima odgoja, pojasniti na koji način djeca s poremećajem iz spektra autizma doživljavaju svijet oko sebe te kako roditelji mogu djetetu pomoći da usvoji i koristi vještine koje su mu potrebne u svakodnevnom životu. Kroz igranje uloga, izradu radnih materijala za vizualnu podrsku djeci te brojne druge aktivnosti voditeljice će prikazati niz primjera i savjeta koje roditelji mogu primjenjivati u svakodnevnom radu s djecom.
Radionica je prvenstveno namijenjena roditeljima djece sa sumnjom/dijagnozom PSA .

[ČET. 9. svibnja JESAM LI JA MALI SENZORAC?]
Smetaju li vašem djetetu zvukovi, mirisi, kretanje ili dodirivanje ili Vam se čini da mu nekog od podražaja stalno nedostaje, preaktivno je ili pretjerano pasivno, ne uključuje se u igru sa vršnjacima??? Samokontrola mu je izrazito slaba ? Neka ponašanja zadržava dulje nego što se očekuje za njegovu dob? Dođite, informirajte se i istražite u intreaktivnom predavanju/radionici sa našom SI pedagoginjom Barbarom Gjurović.

[PET. 10. svibnja CRTEŽ U PSIHOTERAPIJI DJECE ]
U psihoterapiji djece značajnu ulogu imaju ekspresivne tehnike, prije svega – igra i crtež. Dječji crteži donose djetetovo viđenje sebe i svijeta oko sebe te govore o aktualnim osjećajima djeteta, ranijim iskustvima, njegovoj frustraciji i problemima koji ga tište.
Zanima vas kako? Dođite na radionicu i upoznajte unutarnji svijet vaše djece s našom Ivanom Klarić Ivančić.

 

Baseline tim Vas radosno očekuje! 🌼

 

 

 

 

Ivana Klarić Ivančić, mag.paed.soc.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *