Input your search keywords and press Enter.

Barakude direktno u četvrtfinalu

U trećoj utakmici Svjetskog prvenstva Hrvatska reprezentacija nadjačala je reprezentaciju
Japana rezultatom 16:6 (5:1, 5:3, 4:1, 2:1).

Barakude su od samog početka kontrolirale utakmicu, te ju sigurno privele kraju.- Osnovni cilj je ispunjen, imamo direktan plasman u četvrtfinale. Mislim da smo odigrali tri vrlo dobre utakmice izuzev one prve dvije četvrtine s Rusijom, a i to se pokazalo kao odlično iskustvo koje je koristilo i za pripremu današnje utakmice. Dobro je odigrati jednu stresnu utakmicu u početnoj fazi, jer ako vas očekuju tri lakše utakmice, bez te stresne situacije izazvane negativnim rezultatom, nije dobro za kasnije utakmice. Mislim da nam je igra dobra i prepoznatljiva, te da nam daje pravo za vjerovati da idemo dobrim putem. – prokomentirao je izbornik Ivica Tucak.

Čak četiri hrvatska igrača ostvarila su po tri pogotka – Fatović Loren, Lončar Luka, Joković Maro i Sukno Sandro, dok je kod Japanaca najprecizniji bio Arai Atsushi s dva ostvarena pogotka.- Japan može biti dosta neugodan protivnik ako uđeš u njihov ritam, vidjeli smo kako su Amerikanci protiv njih izgubili osam razlike. Svi su to promatrali kao neko čudo, ali ako s Japancima uđeš u njihov ritam, onda tako završava utakmica. Oni te razvale. No mi smo se pripremili, igrali smo našu taktiku i vidjela se kvaliteta. – rekao je Loren Fatović, reprezentativac.- Danas opet jedna odlična utakmica, pokazali smo tko je gazda u bazenu. Sada nas očekuje četvrtfinalna utakmica, trebamo je odigrati kao prvu i treću iz skupine ako želimo ostvariti uspjeh. Zacrtali smo tri pobjede u skupini, i to se ostvaruje. Gledali smo utakmice potencijalnih protivnika za četvrtfinale i igraju podjednak vaterpolo, čupaju, hvataju se za vrat, na rubu je incidenta, pa mislim da nam je podjednako tko nas očekuje u četvrtfinalu. –zaključio je reprezentativac Luka Lončar.

Četvrtfinalne suparnike Barakude će saznati večeras nakon odigranih utakmica skupine “B”kada će biti jasno uskaču li u utorak u bazen protiv reprezentacije Italije i Mađarske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *