Input your search keywords and press Enter.

Briljantni Alma Prica i Sreten Mokrović u predstavi “Prizori” zaigrat će na maloj Sceni Bursa u Kazalištu Marina Držića 7. & 8. veljače s početkom u 19:30h, a tekst postavlja ključno pitanje: Može li dvoje ljudi ostati zajedno cijeli život? ‘Prizori’ u režiji i adaptaciji glumice i redateljice Sare Stanić su premijerno izveden komad u produkciji Putujućeg kazališta PUK u Muzeja prekinutih veza i donijela je na kazališni repertoar poučnu, zabavnu i promišljenu komornu predstavu.

Bergmanovi prizori suočavaju nas sa setom pitanja: Što je brak? Kako obraniti koncept istoga u vremenu kada smo svi zamjenjivi? Kako odoljeti napadu tog vremena i promjenama koje ono donosi? Postoji li mogućnost održanja osjećaja sigurnosti i odgovornosti, a bez da je propisana religijom/državom? 

Što je brak zapravo ako nas od njegovog razvrgavanja dijeli nekoliko potpisa? Jesu li doista jedina garancija očuvanja braka djeca i je li pošteno dati im tu funkciju? Treba li mijenjati značanje i način odvijanja brakova ili je to uzaludni posao budući da on, kao i ostale državno – vjerske funkcije, počiva na tradiciji? Je li ta tradicija jedina okosnica životu u paru – koji je najkompleksniji sustav? Da li brak kao struktura ubija (svojom rutinom, odgovornostima, manjkom slobodne volje) razloge ulaska u brak? I što u svemu tome sa tim mučnim i lijepim pitanjem ljubavi?

Rezervacije ulaznica na tel. (020) 321 088ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // online kupovina putem portala www.ulaznice.hr

 

 

Kazalište Marina Držića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *