Input your search keywords and press Enter.

28. 3. – 1. 4. – Veliki tjedan i Uskrs

U srijedu, 28. ožujka u dubrovačkoj katedrali slavit će se Misa posvete ulja na kojoj će sudjelovati svećenici i redovnici koji će za tu prigodu doći iz svojih zajednica diljem biskupije. Misno slavlje s obnovom svećeničkih obećanja počinje u 18 sati, a predvodit će ga dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Na misi će sudjelovati i imenovani hvarski biskup mons. Petar Palić koji će se tom prigodom oprostiti od subraće svećenika.

U četvrtak, 29. ožujka na Misi večere Gospodnje koja počinje u 18 sati dubrovački biskup mons. Mate Uzinić oprat će noge „dvanaestorici“ u spomen na Isusovo pranje nogu svojim apostolima na Posljednjoj večeri.

U petak, 30. ožujka u Crkvi nema mise nego se slave obredi Velikog petka. Obrede s pjevanjem muke, ljubljenjem križa i pričešćivanjem dan radnije posvećenim hostijama predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Obredi počinju u 18 sati, a nakon obreda slijedi procesija ulicama unutar zidina. U procesiji će se nositi relikvija drva križa koja se čuva u riznici dubrovačke katedrale.

* * *

Vazmeno bdijenje u dubrovačkoj katedrali u subotu, 31. ožujka počinje u 21 sat, a predvodi ga dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Uz blagoslov ognja s kojeg će su upaliti velika uskrsna svijeća na početku bdijenja, na misi će biti blagoslovljena i voda, a vjernici će uz upaljene svijeće obnoviti svoja krsna obećanja.

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega 1. travnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će središnje svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike u 10 sati.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *