Input your search keywords and press Enter.

27. – 28. 4. – Proslava sv. Vincence u Blatu

Blagdan sv. Vincence, zaštitnice Blata na Korčuli, bit će svečano proslavljen u subotu, 28. travnja u župi Svih svetih u Blatu.Procesiju i svečanu misu na blagdan u 18 sati predslavit će mons. dr. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH.

Toga dana u župnoj crkvi slavit će se misa u 10 sati koju predvodi župnik don Željko Kovačević i na kojoj će propovijedati đakon fra Frane Bosnić, budući mladomisnik ove župe. U 8 sati bit će misa u samostanu sestara Kćeri Milosrđa.

Na uočnicu blagdana u petak, 27. travnja u 17.30 sati bit će otvorenje blagdana uz otvaranje sarkofaga sv. Vincence, pjevana večernja i misa za sve pokojne bratime Bratovštine sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova. Otvoranje blagdana predvodit će fra Ante Udovičić, vikar Provincije Presvetog Otkupitelja i župnik župe Gospe od Zdravlja, Split na Dobrom.

U četvrtak, 26. travnja u 20 sati Hrvatska glazbena udruga „Sveta Vincenca“ ususret proslavi blagdan sv. Vincence izvest će svečani blagdanski koncert u Domu kulture.

Uz proslavu blagdana Općina Blato dodijelit će, među ostalima, srebrni grb Općine Blato Caritasu Dubrovačke biskupije kao skupno priznanje te „kao znak zahvalnosti svim djelatnicima i volonterima Caritasa za prikupljanje i dostavu humanitarne pomoći blatskim obiteljima ali i sva humanitarna djela koja provode, vraćajući nadu i povjerenje ljudima koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji“. Dodjela priznanja bit će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u petak, 27. travnja u 20 sati Domu kulture u Blatu.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)