Input your search keywords and press Enter.

15. 8. – Proslava Velike Gospe u katedrali

Katedralna Župa Gospe Velike svečano proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice u subotu 15. kolovoza kada svečanu pontifikalnu misu u 19 sati predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon mise održat će se procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslovom u staroj gradskoj luci. Istoga dana mise će se u katedrali slaviti i u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Ovoj svetkovini prethodi i trodnevni duhovno-kulturni program. Duhovni dio predvodi p. Mihovil Filipović, monfortanac.

srijedu 12. kolovoza iza mise u 19 sati slijedi razmatranje i klanjanje, u četvrtak 13. kolovoza iza mise u 19 sati je također razmatranje i klanjanje, ali i orguljski koncert Darka Kristovića u 20.45 sati. U petak 14. kolovoza je svečana I. večernja i misa u 19 sati, iza čega slijedi razmatranje i klanjanje, te u 21 sat koncert „Pod tvoju se obranu utječemo – Dubrovački umjetnici našoj Gospi“. Sva tri dana trodnevnice prije mise je mogućnost za ispovijed.

Večernja misna slavlja uočnice (14.8.) i na sam blagdan (15.8.) moći će se pratiti na Youtube kanalu Dubrovačke biskupije i drugim redovitim mjestima izravnog prijenosa na internetu.

www.dubrovacka-biskupija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)