Input your search keywords and press Enter.

Koncert naslovljen Dubrovnik na glazbenoj hridi okuplja uzbudljiv ansambl dubrovačkih glazbenika, neobičnog odabira instrumenata i istaknutih osobnosti, a održat će se, uz potporu zaklade Caboga Stiftung, u utorak, 18. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora. Ulaznice su rasprodane.

Pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, ansambl sastavljen od ponajboljih dubrovačkih glazbenika s udaraljkašem Filipom Merčepom izvest će Koncert za ksilofon i gudače jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja i jednog od najzastupljenijih na ovogodišnjim Igrama Borisa Papandopula, a zatim i Koncert za trubu i orkestar br. 2 francuskog skladatelja Andréa Joliveta s trubačem Vedranom Koceljem. Rückertove pjesme austrijskog skladatelja i dirigenta češkog podrijetla Gustava Mahlera izvest će mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović u drugom dijelu večeri. Na programu je i contraVals & contraDans za komorni orkestar, kompozicija koju je dubrovački trubač i skladatelj Petar Obradović izvorno napisao 2003. godine no za ovu prigodu i za točno ovaj sastav orkestra joj udahnuo novi život.

– Uz nastupe dubrovačkih umjetnika i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kao i uz programe usmjerene mladima i razvoju publike, koji također počivaju na plećima domaćih glazbenika, Dubrovnik na glazbenoj hridi predstavlja drugo izdanje komorno-solističkog programa Dubrovnik plovi u intonaciji održanog prije dvije godine. Umjetnici će se spojiti u ansambl profila simfonijete, s raznovrsnim i „pikantnim“ programom, koji pokazuje kako Grad, koji plovi kroz vrijeme, ima uporište u tvrdoj hridi svoje glazbene tradicije i svojeg odnjegovanog i, s obzirom na svoju veličinu, impresivnog kruga sjajnih glazbenika – pojasnio je Tomislav Fačini, pomoćnik intendantice Dubrovačkih ljetnih igara za glazbeni program i dirigent na koncertu.

Dubrovnik na glazbenoj hridi ujedno je i posljednji ovoljetni koncert Dubrovačkih ljetnih igara u atriju Kneževa dvora, a festivalski program donosi još samo gala koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem mo. Iva Lipanovića uz operne zvijezde Lanu Kos i Željka Lučića, koji će pod pokroviteljstvom Mastercarda zatvoriti 71. Dubrovačke ljetne igre 25. kolovoza ispred Katedrale.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, HEP, Euroherc, ALH, Kraš, Tele2, Croatia Airlines, OTP banka, Caboga Stiftung, ACI, Coca-Cola i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš
Ured za odnose s javnošću i marketing

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.