Input your search keywords and press Enter.

13. – 17. 4. Veliki tjedan i Uskrs u dubrovačkoj katedrali

Misa posvete ulje slavit će se u srijedu, 13. travnja u dubrovačkoj katedrali s početkom u 18 sati, a predslavit će je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Na misi će sudjelovati svećenici iz cijele biskupije koji će tom prigodom obnoviti svećenička obećanja.  Biskup Glasnović posvetit će ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje.

Misu Večere Gospodnje u četvrtak, 14. travnja s početkom u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje.

Obredi Velikog petka 15. travnja u katedrali Gospe Velike počinju u 18 sati a predvodit će ih dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Nakon obreda slijedi procesija ulicama Grada.

* * *

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu, 16. travnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinje u 21 sat, a predvodit će ga dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Središnje svečano pontifikalno slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega u nedjelju, 17. travnja u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Ova misa, za one koji zbog bolesti ili nemoći ne mogu fizički sudjelovati moći će se pratiti u izravnom prijenosu na internetskim kanalima Dubrovačke biskupije, na Dubrovačkoj televiziji, Libertas televiziji i u programu Radio Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)