Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni glasni Eko apel s Puta od Bosanke!

ŽURNO!!
Povjereniku Vlade RH za Grad Dubrovnik – g.Nikoli Pavloviću
Tko je odobrio bezdušnu sječu više od 100 borova na padinama Srđa na Putu za Bosanku?
– pitaju se preko našeg zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 već nekoliko dana s ogorčenjem i naši sugrađani s predjela Ploča i Bosanke; kažu ovo je strašan ekocid, uništen je jedan cijeli zeleni gaj – nekada predivna zelena oglrica iznad Grada. Naši sugrađani tvrde da je veliki zeleni gaj uz JTC gradsko zemljište pa Vas molimo da to hitno ispitate.
Ovih dana obraćali smo se Inspektorici zaštite prirode u Dubrovniku; zatim Okolišnoj inspekciji zaštite prirode Minist. zaštite prirode i okoliša RH, Komunalnim službama Grada ali do sada nismo dobili nikakav odgovor! Zašto se šuti?
Bili smo jučer na mjestu ekocida na Putu za Bosanku uz JTC u našoj već 19. Eko patroli ove godine i zgrozili se na zaista bezdušnu sječu više od 100 zdravih i vrijednih borova koje su resile padine Srđa nekada starim putem za Bosanku. Svuda uokolo porazbacane grane i stabla borova, tužno pretužno je bilo za vidjeti! Nekolicina građana nam je prišla i rekla da se čude kako je to Grad dozvolio uništiti posljednje zelene oaze uz Put za Bosanku, te da imaju obavijesti da će se tu graditi 3 rezidencijalne zgrade! Isto tako su nam rekli da su prije par dana radnici koji te radove izvode palili posječena stabla!
I mi se s pravom pitamo zajedno s našim sugrađanima Ploča i Bosanke tko je dozvolio ovaj ekocid iznad našega Grada na padinama Srđa na Putu za Bosanku, s obzirom da svi znamo kako su pojedine padine Srđa gole – bez stabala te da će ova najvsježija sječa i tekako uništiti vizure i Srđa i Grada a i što ćemo disati ako se ovako nastavi?!
‘Potomci nam neće nikada oprostiti pustošenje i grubosti prema nečemu što po pravilu pripada ne samo nama nego i njima!’

Ml.tajnica: Mihaela Pavlina
Predsjednica: Jadranka Šimunović