Input your search keywords and press Enter.

Županijsko obilježavanje Međunarodnog dana mladih u Pločama

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana mladih za Dubrovačko-neretvansku županiju održava se danas,  11. kolovoza u Pločama. Domaćin je Grad Ploče, koji je u suradnji s Udrugom studenata Ploča pripremio raznovrstan program. Tema je aktivno sudjelovanje mladih.

Na temelju zaključaka radionica za mlade Europskog doma Dubrovnik županijsko obilježavanje Međunarodnog dana mladih svake se godine organizira u suradnji s nekim od gradova ili općina u našoj županiji. Prošle je godine domaćin bila Općina Blato, a ovogodišnji je domaćin Grad Ploče. Dubrovačko-neretvanska županija poduprla je odlazak mladih iz Dubrovnika i okolice u Ploče u okviru aktivnosti županijskoga Savjeta mladih.

Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza diljem svijeta od 1999. godine, a cilj je istaknuti potencijale mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu. Tribine, koncerti, kulturna događanja, humanitarne akcije – prigoda su da mladi javno progovore o svojim potrebama, interesima i pravima i predlože rješenja za svoje probleme. Kao glavnu temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih Ujedinjeni narodi proglasili su aktivno sudjelovanje mladih u društvu, čime se želi naglasiti važnost društvenog angažmana i sudjelovanja mladih u javnom i političkom životu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *