Input your search keywords and press Enter.

Završnica Katoličke malonogometne lige za Dubrovačku biskupiju odigrana je u subotu, 7. svibnja na Ilijinoj glavici u Dubrovniku. U završnici se natjecalo ukupno pet ekipa, predstavnika dubrovačkih dekanata, a pobjedu su odnijeli prošlogodišnji pobjednici, ekipa župe sv. Obitelji iz Nove Mokošice. Uz Mokošičane na nacionalnoj završnici KMNL-a, koja će se krajem mjeseca održati u Dubrovniku, sudjelovat će i drugoplasirana ekipa župe sv. Mihajla-Lapad, jer prema pravilima biskupija koja je domaćin završnog natjecanja ima pravo na dvije momčadi.

Treće mjesto osvojila je ekipa župe sv. Nikole iz Čilipa, dok je ekipa župe sv. Petra i Pavla iz Trpnja dobila pehar za fair-play, a pehare su dobili i najbolji igrač Maro Đuraš i najbolji vratar Zoran Primić. Na biskupijskoj završnici sudjelovala je još ekipa župe sv. Marka iz Korčule.

Prije završnice svi sudionici, njihovi voditelji, treneri, suci i voditelji dubrovačkog KMNL-a sudjelovali su na euharistijskom slavlju koje je u Učeničkom domu „Paola di Rosa“ na Ilijinoj glavici predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić.

Generalni vikar je u prigodnoj propovijedi podsjetio sudionike kako svatko ima svoje ljudsko dostojanstvo jer je stvoren na sliku Božju, a po sakramentu krštenja po kojem se postaje, uz ostalo, članom Crkve i Božjeg naroda, to dostojanstvo dobiva još više na važnosti. Iz svega toga rađa se i obveza svjedočenja, kazao je mons. Palić i protumačio primjer Apolona kojem su Priscila i Akvila pomogli da bolje upozna svoju vjeru. Potaknuo je mlade sportaše, predstavnike svojih župa i dekanata, da i oni svoju vjeru bolje upoznaju i svjedoče je svojim životom.

Na svečanosti proglašenja pobjednika generalni vikar je prenio pozdrave dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića i uručio zahvalnice sudionicima, te pehare i medalje najboljima. Koordinator KMNL-a Dubrovačke biskupije Krešimir Marković zahvalio je svima na sudjelovanju i čestitao najboljima.

Dubrovačka biskupija će ove godine od 26. do 29. svibnja prvi puta biti domaćin završnice KMNL-a Crkve u Hrvata. Na toj završnici najvećeg amaterskog malonogomentog natjecanja u Hrvatskoj sudjelovat će 15 najboljih malonogometnih ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)