Input your search keywords and press Enter.

Zračnoj luci predloženo sufinanciranje programa Ljetnih igara i Zimskog festivala

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je pismo direktoru Zračne Luke Dubrovnik Roku Toliću kao i predstavnicima Skupštine i Nadzornog odbora s prijedlogom da se i Zračna Luka Dubrovnik snažnije uključi u realizaciju dvaju najznačajnijih dubrovačkih festivala – Dubrovačkih ljetnih igara kao supokrovitelj VIP programa festivala, te Dubrovačkog zimskog festiavala kao projekta ključnog za produženje sezone i stvaranje kvalitetnog sadržaja u zinmskom razdoblju. 

Pismo prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani g. Tolić, poštovani predstavnici Skupštine i Nadzornog odbora,

Dubrovnik je grad s dugom i bogatom kulturnom tradicijom. Grad koji je oduvijek bio upravno i duhovno središte ovih prostora, koji je bio jedna od europskih točaka dodira klasičnog i modernog, širio je svoju kulturu daleko izvan svojih granica. Ova država vještih trgovaca i pomoraca, uspješnih diplomata i mislilaca, istodobno se razvijala i kao kulturna metropola, a današnja povijesno-umjetnička raznolikost kulturne baštine rezultat je uspostavljene ravnoteže duhovnog i materijalnog. Grad Dubrovnik i danas posebni naglasak stavlja na kreiranje, poticanje i podržavanje projekata koji su u funkciji prerastanja Dubrovnika u poželjno cjelogodišnje kulturno i turističko odredište. Pritom uvijek strogo pazeći da navedeni kulturni projekti kvalitativno i organizacijski odgovaraju zadanoj koncepciji Grada Dubrovnika, kao kulturnog središta Hrvatske i Mediterana.

Organizacija dva velika festivala, ljetnog i zimskog, uklapa se u gore navedenu koncepciju dubrovačke kulturne politike. Dubrovačke ljetne igre i Dubrovački zimski festival, projekti su koji na poseban način upotpunjuju dubrovačku kulturnu ponudu, nudeći jedinstven ambijent u kojem se odvijaju, kako domaćem stanovništvu tako i brojnim posjetiteljima grada i okolice.

Zračna luka Dubrovnik zaslužna je za dolazak najvećeg broja posjetitelja u naš grad. Ove godine zabilježeni su rekordni rezultati u prometu Zračne luke Dubrovnik i na tome vam želimo i ovim putem čestitati. Većina putnika koji dolaze zračnim prometom, upravo su gosti našega grada, koji svojom jedinstvenošću i kulturnim bogatstvom privlači svake godine sve veći broj posjetitelja.

S ciljem obogaćivanja ponude, kako kulturne tako i zabavne, Grad Dubrovnik u suradnji sa svojim ustanovama i trgovačkim društvima, kontinuirano radi na osmišljavanju novih sadržaja kojima se nastoji postupno proširiti turistička sezona na veći dio godine. Upravo u tome kao jednog od značajnijih partnera vidimo Zračnu luku Dubrovnik, jer samo zajedničkim naporima moguće je ostvariti zacrtane ciljeve.

U tom smislu, Grad Dubrovnik, kao dio Skupštine Zračne luke d.o.o., predlaže da se razmotri mogućnost da se, iz dobiti Zračne luke, osiguraju sredstva za financijsku potporu dva festivala, značajna za naš grad, sugrađane, ali i posjetitelje: Dubrovačke ljetne igre i Dubrovački zimski festival. Predlažemo da Zračna luka Dubrovnik osigura potporu VIP programu Dubrovačkih ljetnih igara u iznosu od 1 milijun kuna, te Dubrovačkom zimskom festivalu u iznosu od 1 milijun kuna.

Vjerujemo da će Zračna luka Dubrovnik kroz ovaj projekt prepoznati svoj interes. Očekujući da ćemo ostvariti kvalitetnu suradnju i na ovom projektu, zahvaljujem na razumijevanju i srdačno Vas pozdravljam.
Gradonačelnik
Andro Vlahušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.