Input your search keywords and press Enter.

Zadnji dan znanstveno – stručnog skupa u suradnji Rochester Institute of Technology Croatia (RIT) Znanstvene knjižnice Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik  (ZKD DKD) ”Spektralno snimanje: budućnost u proučavanju prošlosti: Otkrivanje izgubljenih tekstova u rukopisima multispektralnim analizama” koji se održava u Dubrovniku od 18. do 20. ožujka 2019., zaključen je u srijedu, 20. ožujka, okruglim stolom u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik.

 

Na okruglom stolu sudjelovali su znanstvenici, profesori, predavači i voditelji skupa sa Rochester Institute of Technology Croatia (RIT) dr. sc. Roger Easton, Dr. sc. David W. Messinger i Tania Kleynhans, kao i konzervatori – restauratori Dubrovačkih knjižnica Tina Di Reda, Robert Kralj i Damjan Polić te ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Jelena Bogdanović.

Raspravljalo se o usvojenim znanjima na predavanjima i radionici, analiziralo se sve što se radilo protekla dva dana, sažele su se pojedinosti cijelog skupa, iznijela iskustva i izrazila želja za budućom suradnjom.

Podsjetimo, u sklopu znanstveno – stručnog skupa u Dubrovniku koji je trajao tri dana (18. –  20. ožujka) održalo se predavanje, radionica i okrugli stol, a sve u svrhu hiperspektralne obrade slika (HIS – hyperspectral imaging) alata za analizu izblijedjelih ili namjerno izbrisanih povijesnih dokumenata, kao i multispektralnog snimanja kulturne baštine, discipline koja se bavi istraživanjem uporabe novih tehnika snimanja povijesnih dokumenata poznatog ili nepoznatog značaja.

Autor fotografija: Vedran Levi

 

 

 

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *