Input your search keywords and press Enter.

Zizoo: Turistički start-up hrvatskog porijekla

Zizoo, start-up za najam čarter brodova za odmor i jedrenje, svojim inovativnim pristupom unosi revoluciju u turistički sektor omogućujući jednostavnu rezervaciju brodova različitih kategorija u 30 zemalja na 200 lokacija.

Osnivači tvrtke, među kojima su i partneri iz Hrvatske, svojom su inovativnom idejom i poslovnim modelom uvjerili poznate europske i američke investitore, koji su ove godine uložili 1,7 milijuna eura u Zizoo za daljnji rast. Ovakvom uspjehu Zizoo platforme uvelike je pridonijelo i otvaranje ureda u Zagrebu i Berlinu te tim sada broji 30 zaposlenika.

Zizoo, najveća internetska platforma za iznajmljivanje čarter brodova omogućuje ljubiteljima putovanja planiranje individualnih ruta na moru i kopnu. Rezervacija i najam su jednostavni – slikovito rečeno, kao prilikom rezervacije hotelskog smještaja, ali mnogo jeftinije. Uz Hrvatsku, Zizoo među najpopularnija odredišta za odmor u Europi ubraja Španjolsku, Italiju i Grčku, a najviše turista zainteresiranih za ove usluge dolazi iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije i SAD-a.

Zizoo – jedna od najbrže rastućih turističkih tvrtki u Europi Anna Baničević, Bečanka crnogorskog porijekla, zajedno je s partnerima iz Hrvatske Sinanom Mašovićem i Ivanom Miletićem te partnerom iz Španjolske Benitom del Valle, 2014. godine prepoznala veliki potencijal industrije za iznajmljivanje plovila. Ideja je bila odmor na brodu učiniti pristupačnim i lako dostupnim. Ubrzo se ideja pretvorila u stvaran i vrlo uspješan projekt.

Koliko je projekt kvalitetan i interesantan svjedoči i činjenica da je tijekom 2016. godine niz europskih i američkih investitora investirao ukupno 1,7 milijuna eura u Zizoo. Među investitorima našli su se Axel Springer Digital Ventures, Mairdumont Ventures, Russ Media te SamShank, osnivač i izvršni direktor uspješnog američkog putničkog start-up-a zvanog Hoteltonight, kao i austrijski državni fond AWS Gründerfonds.

Tvrtka je od osnutka postigla ukupno 2,5 milijuna eura investicija, a trenutno se prvenstveno usmjerava na daljnje unaprjeđenje proizvoda i ubrzanje stope rasta. Usporedbe radi, lani je Zizoo ostvario prosječni mjesečni rast rezervacija od 35%. Do 2020. na ciljnom tržištu plan je ostvariti godišnji prihod od 450 milijuna eura.

“Ponosni smo što su nam povjerenje ukazali renomirani europski institucionalni investitori iz područja turizma i digitalne industrije, a posebno nas veseli podrška iz Amerike. Ta podrška velik je i važan korak i potpora našem planiranom širenju poslovanja u SAD-u“, rekla je osnivačica i direktorica tvrtke Anna Baničević.

Ralf Kunz, direktor AWS Gründerfonds, je dodao: “Zizoo nas je impresionirao. Uspjeh tvrtke kao i ubrzanje stope rasta potvrđuju da je poslovni model tvrtke iznimno uspješan, bez obzira na izazove tržišta. Radujemo se budućoj suradnji.”

Povoljne cijene, najveći svjetski izbor čarter brodova za najam, besplatna rezervacija i jednostavan proces rezervacije sa servisom dostupnim kupcima 24/7, doveli su bečki start-up Zizoo na vrh čarter industrije, čineći Zizoo jednom od najbrže rastućih turističkih tvrtki u Europi.

Individualne rute, razmjena iskustava i usluga prilagođena lokalnom tržištu “U našoj ponudi Hrvatska je trenutno tržište broj 1 za turiste iz Zapadne Europe i SAD-a. Također, Hrvatska je najvažnije tržište u ovom sektoru i globalni primjer smjera kojim nautički turizam mora ići. Pozitivnom trendu i rastu u industriji najviše pridonose mlade tzv. ‘Millenial’ generacije koje otkrivaju jedrenje kao ‘bolju’ alternativu odmora od statičnog hotelskog smještaja. Vjerujemo da Hrvatska ima jedinstvenu priliku iskoristiti sadašnju startnu poziciju i

postati globalni div nautičkog turizma. Da bismo to postigli, služimo se marketinškim i PR aktivnostima kako bismo približili jedrenje apsolutno svima. To je razlog zbog kojeg nas ovi vrhunski investitori podržavaju i promoviraju kroz svoje portale i mreže“, dodaje Ivan Miletić.

Kako bi jamčio kvalitetu usluge, Zizoo surađuje isključivo s kvalificiranim partnerima, čarter tvrtkama i skiperima. Zizoo je ujedno i prva platforma koja nema posrednike i koja čarter tvrtkama odgovarajuću tehnologiju za direktnu komercijalizaciju brodova na globalnom tržištu u stvarnom vremenu.

Putem Zizoo platforme trenutno je moguće rezervirati 8.000 brodova u više od 30 zemalja širom svijeta. Do 2019. godine Zizoo želi tu ponudu povećati na 100.000 brodova.

“Zahvaljujući našim uslugama odmor na brodu postaje dostupan svima i jednostavan za rezerviranje, baš kao što je jednostavno rezervirati smještaj putem platformi Booking.com ili Airbnb“, objašnjava koncept tvrtke Sinan Masović.

Osim usluge rezervacije na internetskoj stranici, Zizoo na svom blogu nudi mnoštvo sadržaja vezanih za jedrenje, kao i detaljne informacije o destinacijama, plažama i restoranima. Najpopularniji sadržaji su ekskluzivne upute za rute i komentari putnika koji su ih već posjetili.

Zizoo je dobio ime po poznatom oceanografu s crvenom kapicom Jacques-Yves Cousteau čiji nadimak je bio Zizoo. Ime nikako nije odabrano slučajno, naime, i oceanografu i tvrtki tri su stvari zajedničke i važne – more, pustolovine i individualnost.

O zizoo.com

Zizoo je internetska platforma za iznajmljivanje brodova diljem svijeta. Bečki start-up je 2014. godine osnovala Anna Baničević s partnerima iz Hrvatske i Španjolske. S više od 8.000 brodova različitih kategorija (između ostalih katamarana, jedrilica, jahti, itd.) na 200 lokacija u 30 zemalja, Zizoo je najveća internetska platforma za iznajmljivanje brodova. Zizoo čini odmor na brodu pristupačnim svima, vrlo je jednostavan za rezervaciju i pruža individualno iskustvo – kako za iskusne jedriličare, tako i za početnike.

Zizoo je proglašen najboljim turističkim start-up-om na PhoCusWright konferenciji, kao i vodećiim europskim turističkim start-up-om 2015. godine od strane eustartups.com. Više detalja o ponudi može se naći na: www.zizoo.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)