Input your search keywords and press Enter.

Željko Raguž odgovorio vijećnicima Lujić i Kristić

Postoji puno stvari na koje sam ponosan u svojoj karijeri jer nisam odjednom uskočio na rukovodeća mjesta nego je moj poslovni uspjeh išao postupno, uostalom, u mom životopisu sve piše.
Možda sam ponajviše ponosan na činjenicu da se moja osobnost nimalo nije promijenila i dostupan sam svakom političaru ili građaninu za upit, komentar, pa i kritiku. Bio bih puno sretniji da su se kolege gradski vijećnici obratili direktno meni za odgovore na pitanja koja ih muče, bez izlaska u medije, jer su samo pokazali neznanje o temi koje su se uhvatili.
Ispravno su primijetili da sam ja valjda jedini političar koji je zamijenio uredski rad terenom i baš zato jer sam iz prve ruke vidio kako izgleda svakodnevnica tih radnika, odmah sam se založio da im se povećaju plaće. Za početak, građani ne plaćaju zbrinjavanje smeća koje Luka Dubrovnik d.d. preda Čistoći, jer Luka Dubrovnik taj odvoz plaća po cjeniku Čistoće. S obzirom da plaćamo odvoz smeća (otpad je ono što se može reciklirati), kako onda građani plaćaju saniranje Grabovice i to za smeće koje Luka preda Čistoći?! Čistoća nam nikada nije ponudila da će ona raditi posao koji radi firma INTERSEROH (razdvajanje otpada i prodaja izdvojenih sekundarnih sirovina), nego su tražili da Čistoća preuzima otpad sa cruisera u našem koncesioniranom području za koje Luka Dubrovnik uredno plaća koncesijsku naknadu.
Hranu i ostatke životinjskog porijekla, koji su najveći izvori zaraze, Luka Dubrovnik ne predaje Čistoći, nego ovlaštenoj veterinarskoj ambulanti Grude koja to smeće u hermetički zatvorenim kamionima dalje predaje krajnjem zbrinjavatelju takvog smeća, Agroproteinki. Sve sekundarne sirovine izdvajamo (karton, papir, PVC ambalažu, staklo, željezo, alumini, drvene palete), prešamo i prodajemo. Preko 1000 tona otpada iz Luke Dubrovnik d.d. nije završilo na Grabovici već na legalnim odlagalištima diljem zemlje, tako da smo bez lažne skromnosti spasili grad od splitskog scenarija (Karepovac). Luka Dubrovnik Čistoći predaje samo komunalni otpad koji se ne može reciklirati. Vrlo važno je napomenuti da Luka Dubrovnik d.d. ne prikuplja opasni otpad, jer takav otpad prikupljaju firme CIAN i PLATANUS.
Žao mi je što je poduzeće kolege Kristića u gubitku, u 6 mjeseci mog mandata u Luci Dubrovnik jasno se vide promjene i pozitivni pomaci, ipak sam proveo puno vremena u privatnom sektoru i svu svoju energiju usmjeravam u poboljšanje poslovnih rezultata i vrlo rado ću podijeliti svoja stečena znanja s njim, jer gubitke gradskih tvrtki saniraju građani direktno kroz poreze i prireze, a svima nam je zajednički cilj da žitelji Dubrovnika žive bolje.

S poštovanjem,

Predsjednik Uprave
Željko Raguž

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)