Input your search keywords and press Enter.

Zeleni apel za stabla Lokruma

Otvoreni zeleni apel za stabla Rezervata Lokrum: Stop zabijanju čavala u stabla! – upućen je na adresu Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH – područnom odjelu Dubrovnik, inspektorici zaštite prirode gđi Vesni Daničić:

Poštovana gđa Daničić,
Ovih dana smo zatrpani pozivima i dojavama naših sugrađana preko naših zelenih linija kako se na Rezervatu Lokrumu ne čuvaju brižno njegova stabla naime kako su nam građani dojavili i blizini Mrtvog mora  na Lokrumu se gradi najvjerojatnije drvena kućica na stablima ali tako da se zabijaju čavli u stabla što je zabranjeno i neprimjereno rezervatu!
Obišli smo ovih dana to mjesto i uvjerili se (fotogalerija) kako se ne poštuje ovaj jedinstveni rezervat kakakv je Lokrum. Inače na Lokrumu je prošle hladne zime stradalo puno stabala i svako preostalo stablo na Lokrumu je prevrijedno da bi se uništavalo zabijanjem čavala u njega – ističu naši sugrađani a i mi dijelimo mišljenje s njima!
Inače Lokrum se sve više posljednjih godina komercijalizira i malo se vodi računa o njegovoj mediteranskoj vegetaciji posebno mislimo na Botanički vrt i neke još uvijek zakrčene padnutim stablima lokrumske staze.
Molimo Vaše žurno očitovanje!

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *