Input your search keywords and press Enter.

Naši mladi Eko-Omblići i ekoaktivisti zelenog Sunca sudjelovali zajedno sa Centrom za ronjenje i sportove na vodi Abyss, Dubrovnik u Zelenoj čistki na rijeci Ombli!

U nedjelju su po lijepom i sunčanom vremenu naši mladi ekoaktivisti sudjelovali zajedno sa Centrom za ronjenje i vodene sportove Abyss, Dubrovnik u Zelenoj čistki – volonterskoj akciji koja se provodila danas uz Dan planeta Zemlje, 22 travnja.
Početak Zelene čistke je bio jutros u 10 sati u Aci Marini Miho Pracat Komolac, Dubrovnik odakle su se ronioci rasporedili po lokacijama počam od ACI Marine pa sve do Čajkovića.
Čim su zaronili ronioci su nakon par minuta počeli donositi s dna Omble svega i svačega od stolica, velikih metalnih bačava, staklenih boca, brodske WC školjke, metalnih polica, plastičnih čaša, kutija, najlon vrećica pa do sunčanih naočala. Naši se mladi ekoaktivisti nisu mogli načuditi što sve ljudi bacaju u našu rijeku Omblu.
Uz eko minute i podršku Centru za ronjenje i vodene sportove Abysss, Dubrovnik, naši mladi ekoaktivisti su imali i malu likovno kreativnu radionicu na temu „Zaštitimo rijeku Omblu!“ dobrotom tvrtke „Sunsail“ koja ih je nagradila bojicama i slatkišima a našu su Eko-Omblić Patriciju za najbolji crtež nagradili majicom s eko-porukama!
Zajedničkom okrijepom oko 13 sati u predivnom vrtu ljetnikovca Sorkočević naši mladi ekoaktivisti završili su ovogodišnju Zelenu čistku sa željom da se ovakve hvalevrijedne akcije nastave i dalje a sve za dobrobit naše Majke Zemlje!

Voditeljica:
Jadranka Šimunović