Input your search keywords and press Enter.

Zbor Libertas ražalošćen odlaskom maestra Jusića

Članovi zbora Libertas duboko su ožalošćeni odlaskom maestra Đela Jusića. U nastavku poruke je dio njihovog razmišljanja:

Teška srca primili smo vijest kako je maestro Đelo Jusić usnuo vječnim snom. Znali smo kako se bori s teškom bolešću, pratili, pitali za njega, nadajući se kako će tu tešku bitku dobiti i nastaviti điravati Stradunom pućkajući svoju lulu. Nažalost, nije tako.

U svojoj bogatoj biografiji zbor Libertas ističe s ponosom kako je surađivao s maestrom Đelom Jusićem. Od sjajnog mjuzikla Dundo Maroje, čije melodije su odzvanjale Gradom, na pozornici i kroz gradske ulice, do oratorija Istina o Gradu slobode, u kojeg je izlio svu svoju ljubav prema Dubrovniku,  brojnih aranžmana koje je ovaj veliki prijatelj pripremio i poklonio zboru, pa do skladbi koje su izvodili različiti glazbenici i pjevači, zvuci su bili uvijek svježi, prepoznatljivi, naši, domaći.

Đelo, naš sugrađanin, dundo Đelo, otišao je na vječni počinak, ali Đelo Jusić živi dalje, u svojim melodijama koje su postale i ostale omiljene među Dubrovčanima, ali i puno, puno šire od Dubrovnika.

Upućujemo izraze iskrenog suosjećanja obitelji preminulog maestra Đela Jusića.

Paulina Bačić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *