Input your search keywords and press Enter.

U organizaciji Ureda HBK za mlade i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, u ponedjeljak, 11. travnja u Dubrovniku je održan zadnji sastanak voditelja katoličkih malonogometnih liga Crkve u Hrvata, uoči Završnice 2016. koja će se održati od 26. do 29. svibnja u Dubrovačkoj biskupiji.
Sastanku je nazočio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je pozdravio voditelje KMNL-a iz nad/biskupija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore te izrazio nadu da će Dubrovačka biskupija uspješno odgovoriti zahtjevima domaćinstva međunacionalne završnice.
Koordinator KMNL-a za Dubrovačku biskupiju vjeroučitelj Krešimir Marković sve je upoznao s organizacijskim detaljima i programom završnice u Dubrovniku.

Svečanost otvorenja bit će u petak, 27. svibnja na Stradunu ispred crkve sv. Vlaha. Prije otvorenja svi sudionici sudjelovat će i na misi u katedrali u 10 sati koju će predvoditi biskup Uzinić.

Zatvaranje KMNL-a s podjelom pehara, medalja i zahvalnica održat će se u nedjelju, 29. svibnja u glavnoj sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku. Na istom mjestu prije toga će biti odigrane završne utakmice za prva tri mjesta.
Utakmice doigravanja po skupinama igrat će se u sportskoj dvorani u Gospinom polju te u dvoranama osnovnih škola u Mokošici i Župi dubrovačkoj. Za sudionike je priređen i duhovno-kulturni program kako bi bolje upoznali Dubrovnik i vjerničku zajednicu biskupije domaćina.
Na kraju radnog sastanka biskup Uzinić je izvukao ekipe po skupinama. U skupinu A ušle su ekipe Porečke i pulske biskupije, Zagrebačke nadbiskupije, Riječke nadbiskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije. Skupinu B čine ekipe Zadarske nadbiskupije, Dubrovačke biskupije (drugi sastav), Vrhbosanske nadbiskupije i Šibenske biskupije. U skupini C igrat će predstavnici Splitsko-makarske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanjske biskupije, Bjelovarsko-križevačke biskupije (braniteljica naslova) i Dubrovačke biskupije (prva ekipa). A u skupini D našli su se: Kotorska biskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija i Požeška biskupija.
Na sastanku su, uz predstavnike pojedinih nad/biskupija i članove dubrovačkog organizacijskog odbora, sudjelovali i Ivana Čogelja, voditeljica Ureda za mlade HBK, Marijan Spehnjak, koordinator za KMNL u Odboru HBK za mlade i Marijan Jurić, koordinator za suce i disciplinski pravilnik. Nazočnima su preneseni i pozdravi predstojnika Vijeća HBK za mlade biskupa Mije Gorskoga.
Pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko na sastanku je predstavila logo Završnice KMNL-a 2016. u Dubrovniku, na kojoj će sudjelovati 15 najboljih katoličkih malonogometnih ekipa Crkve u Hrvata iz 13 nad/biskupija. Organizatori završnice su Dubrovačka biskupija i Ured HBK za mlade.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.