Input your search keywords and press Enter.

ZAVRŠNICA FESTIVALA SOLI STON 2019.

Crteži solju, slatko od rogača, klapska pjesma i promenadni koncert najljepših melodija

Ston, 1.09.- Završnicu Festivala soli Ston 2019., trećeg po redu, također je kzazvala veliku pozornost posjetitelja. Ovim putem želimo od srca zahvaliti Stonjanima i njihovim gostima na sudjelovanju na svim događanjima.
Dječja kreativnost na jčerašnjoj radionici rezultirala je krasnom slikom, koja će zauzimati počasno mjesto u stonskoj knjižnici, na radost svih mališana- njezinih autora. “Slatko od rogača” predavanje je koje je održala Jadranka Ničetić, posvećen rogaču , tradicionalnom sastojku kolača našeg podneblja. Obnovu proizvodnje brašna od rogača pokrenula je na Šipanu obitelj Goravica, a kolače koji su bili predstavljeni pripremila je slastičarska chefica Lucija Tomašić i njezina “Mala truba”. Brojna publika uživala je u već tradicionalnom koncertu klapske pjesme Klapa Subrenum, uz buzaru od mušula, prigane gavune i dobru kapljicu.

Druga po redu radionica “Držićeva stonska priča” , koju je za ovogodišnji Festival soli osmislio I , održana je jutros, a cjelokupni program završio je sjajnim koncertom Dubrovačkog ismfonijskog orkestra, pod ravnanjem maestra Marc Tardua, uz soliste Džemala Cakića, Nevia Končića i Stijepa Gleđa Markosa koji su izveli poznate evergreene, filmsku glazbu, kao i poznate hitove Olivera Dragojevića u krasnom ambijentu Trga kralja Tomislava u središtu Stona.
Zahvaljujemo Stonjanima i njihovim gostima na potpori Festivalu soli Ston 2019., vidimo se dogodine!

Dubravka Mikulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)