Input your search keywords and press Enter.

Završna konferencija projekta Roof Of Rock u Trstu

U Trstu je održana završna konferencija projekta Roof Of Rock – Vapnenac kao zajednički nazivnik prirodne i kulturne baštine duž krške obale Jadranskog mora, u organizaciji Sveučilišta u Trstu – Odjel za matematiku i geofiziku.

Sudjelovale su predstavnice DUNEA-e Helena Brčić i Franica Miloš, DUNEA-ini vanjski stručnjaci – Hrvatski geološki institut, koji je odradio geološka istraživanja pločastog vapnenca i Udruga Dragodid, koja ja radila na kulturnoj i prirodnoj valorizaciji pločastog vapnenca na području Dubrovačko-neretvanske županije. Na završnoj konferenciji prezentirani su rezultati i realizirane aktivnosti projekta te iskustva prikupljena na terenu.

Cilj projekta RoofOfRock, sufinanciranog kroz IPA Prekogranični program Adriatic 2007.-2013., bio je napraviti zajednički plan za održivo iskorištavanje, očuvanje i promicanje pločastoga vapnenca, stvoriti važeće smjernice te unaprijediti pojedinačne i zajedničke sposobnosti očuvanja ovog zajedničkog elementa prirodne i kulturne baštine na krškom dijelu Jadranske obale. Geološka studija utvrdila je najveću pojavnosti pločastog vapnenca u središnjem i jugozapadnom dijelu Hercegovine, središnjim dalmatinskim otocima, poluotoku Pelješcu, području oko Trogira i Benkovca, zapadnom dijelu Istre i sredšnjem dijelu Krasa/Carso u Sloveniji i Italiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *