Input your search keywords and press Enter.

Završio je 2. međunarodni festival i natjecanje zborova Adriatic Pearl

Proglašeni su dobitnici Velike nagrade (Grand Prix) i objavljeni rezultati!

Jučer navečer (nedjelja, 29. listopada 2023.), na završnoj svečanosti održanoj u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku, objavljeni su rezultati i pobjednik 2. izdanja međunarodnog festivala i natjecanja zborova Adriatic Pearl. Od 27. do 30. listopada 2023. na koncertima organiziranim na dubrovačkim pozornicama nastupilo je gotovo tri stotine međunarodnih pjevača iz kvalitetnih i višestruko nagrađivanih pjevačkih zborova iz pet europskih zemalja – Austrije, Estonije, Latvije, Rumunjske i Slovenije.

Odlukom tročlanoga međunarodnog stručnog žirija Veliku nagradu (Grand Prix) na kraju je osvojio Šaleški akademski pevski zbor Velenje iz Slovenije, kojim je ravnala dirigentica Danica Pirečnik. Osim posebne umjetničke statue, pobjednici su dobili novčanu nagradu od 2.000,00 €.

Adriatic Pearl je mjesto gdje vidimo sve pjevače zadovoljne, sretne i u harmoniji. Ili da citiramo Dživa Brčića, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika: ‘Glazba je radost i zato vam želim da radosni odete kući i da tu radost nastavite davati svijetu!’ Oduševljeni smo gostoprimstvom u gradu Dubrovniku te suradnicima i partnerima” kaže Piroska Horváth, izvršna direktorica organizacije meeting music i ravnateljica Festivala.

Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije i članica žirija, kaže: „Bez obzira je li se radilo o mlađim ili starijim pjevačima, svatko od njih pokazao je svoj maksimum. Impresionirao me njihov talent, pjevačka snaga i postignut napredak. Nadamo se da ćemo se ponovno sresti na 3. izdanju Adriatic Pearla planiranom za 2025. godinu!”

 Rezultati za svaku pjevačku kategoriju mogu se pronaći here

Organizatori s nestrpljenjem očekuju 3. izdanje Adriatic Pearla, predviđeno za 2025. godinu. Prijave za amaterske zborove bit će otvorene u srpnju 2024. godine.

 

Gábor Hollerung (umjetnički direktor organizacije meeting music) i Piroska Horváth (izvršna direktorica organizacije meeting music) uspješno organiziraju međunarodna zborska natjecanja i festivale od 1988. Suosnivači su Svjetskih zborskih igara koje su se prvi put održale u Linzu u Austriji 2000. i predano rade za zborsku zajednicu. Od 2013. godine vode glazbene susrete zborova i obogaćuju međunarodnu scenu natjecanjima u Mađarskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu, Poljskojj, Austriji i Hrvatskoj.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)