Input your search keywords and press Enter.

Programom „Čašica razgovora“, odnosno njegovim potprogramom „Snaga Riječi“, u organizaciji Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, ovaj tjedan je dovršen ciklus stručnih skupova za prosvjetne djelatnike, odnosno, one koji su najbliži pored obitelji u odgojnom radu s djecom: odgajateljima, učiteljima, stručnim suradnicima škola te ravnateljima. Naime, kroz niz predavanja, radionica i savjetodavnog rada te fokus-grupa, Savjetovalište je nastojalo pokazati potporu i zahvalu onima koji su oslonac društva, a na svakodnevnoj bazi se suočavaju s ogromnom količinom i odgovornosti i stresa.

Ovaj tjedan su održana predavanja, radionice i fokus-grupe na teme „Sindrom izgaranja na radnom mjestu“, koje je održala prof. Maja Jakšić, mr.spec. i „Zadovoljstvo na radu“, koje je održao mr. sc. Vinko Rožić učiteljima u OŠ „Ivan Gundulić“, te cijelodnevni skup s ravnateljima, u prostorijama Obiteljskog savjetovališta, a koji je također uključivao i mogućnost za individualne konzultacije i savjetovanja.

Na početku susreta, ravnatelje su pozdravile Sanja Šanje, ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije, i Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta, koja je ujedno i zahvalila volonterima, prof. Maji Žugaj-Borić, koordinatorici susreta, Matiji Begić, vjeroučiteljici te Rei Goić Kravarović, studentici medija, bez kojih ovi susreti ne bi bili na vrijeme ovako kvalitetno i uspješno organizirani.

„Dirljivo je iz cijelog ciklusa svih susreta bilo kako unatoč naizgled nepremostivim preprekama i vrlo zahtjevnim situacijama s kojima se svakodnevno prosvjetni djelatnici susreću, prepoznati kako njihova čežnja i želja za pozitivnim i dobrim uvijek pobjedi i sve prevlada, pokatkada na vrlo neočekivane ali nezaboravljive i često humoristične načine, kad se gleda u retrospektiv“i, rekla je Rožić.

Voditeljica Obiteljskog savjetovališta zaključila je kako iz svakog susreta bilježe izraženu potrebu i zamolbu za nastavkom ovakvih susreta, te najavila kako će novi stručni susreti biti omogućeni početkom nove školske godine.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *