Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas s predsjednikom Uprave tvrtke Vodovod Valentinom Dujmovićem, članom Uprave Perom Miškovićem i tehničkim direktorom Ljubomirom Medakovićem, te pročelnicom Upravnog odjela za  promet, stanogradnju i razvojne projekte Irenom Kričković Labaš.


Predstavnici Vodovoda izvijestili su gradonačelnika o tijeku radova na vodoopskrbnom sustavu Gornja sela Orašca. Završeni su svi radovi na prvoj fazi, koja obuhvaća sela Kliševo, Gromača i Ljubač. Uzorci vode iz vodosprema Orašac i Gormača jutros su poslani Zavodu za javno zdravstvo na analizu, te su uskoro očekuje potvrda zdravstvene ispravnosti vode.

Nakon tehničkog pregleda sustav je spreman za puštanje u rad odnosno priključenje korisnika na sustav. Vodovod će uz najveću žurnost pratiti dostavljene zahtjeve korisnika, te će se po potrebi angažirati dodatni referenti na terenu.

Radovi na drugoj fazi izgradnje sustava, koja uključuje sela Riđicu, Mravinjac i Mrčevo, započet će već u ponedjeljak, 13. srpnja, a trebali bi biti završeni do kraja godine.

Pojačanim održavanjem nerazvrstane ceste između Kliševa i Mrčeva osigurat će se uvjeti za dvosmjernu komunikaciju i u vrijeme izvođenja radova, a prometnica će se na ključnim mjestima proširiti čime će se omogućiti znatno kvalitetnije odvijanje prometa, ali i života na ovom području. Grad Dubrovnik je u proračunu za 2015. za ovu namjenu osigurao 1.205.000 kuna.

Vodstvo Vodovoda gradonačelnika je izvijestilo i o završetku radova na kanalizacijskom sustavu Prijevor-Obuljeno, koji će narednih dana biti pušten u probni rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)