Input your search keywords and press Enter.

Završeni radovi na pročistaču Orašac, Vodovod prima zahtjeve za priključenje na sustav

Vodovod Dubrovnik d.o.o. završio je sve građevinske i montažerske radove na izgradnji pročistača otpadnih voda Orašac, a ostaje tek hortikulturno urediti okolni prostor i provesti manje komunalne zahvate na pristupnoj cesti. 
Iz Vodovoda najavljuju da će uređaj početkom veljače biti pušten u obvezni tromjesečni probni rad te ujedno pozivaju stanovnike s područja Velikog Zatona i dijela Malog Zatona na podnošenje zahtjeva za priključenje na izgrađeni sustav javne odvodnje Grada Dubrovnika.

Zahtjev za priključenje na sustav potrebno je podnijeti osobno u sjedištu Vodovoda Dubrovnik d.o.o. na adresi Ulica Vladimira Nazora 19.

Podsjetimo, pročistač Orašac kapaciteta do 9.800 ES (ekvivalent stanovnika) je centralni uređaj koji će prikupljati otpadne vode na potezu od Štikovice, Velikog i Malog Zatona do Orašca. Njegova izgradnja provedena je kroz Projekt Jadran uz sudjelovanje Hrvatskih voda, a financiranje je osigurano kreditom Svjetske banke. U sklopu radova ispitan je i saniran podmorski cjevovod u dužini od 500 metara.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 12.3 milijuna kuna (s PDV-om).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *