Input your search keywords and press Enter.

Uspješno završena “72 sata bez kompromisa”: 120 volontera čistili, bojali, kuhali, plesali, posjećivali starije…

Međunarodna volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku je uspješno završena u nedjelju, 16. listopada, a organizatori akcije ističu svoju radost zbog još jedne uspješno završene akcije.

U akciji je sudjelovalo 120 volontera na području Dubrovnika i okolice te skupine volontera u Orebiću i Stonu. Akcije koje su napravljene su: volontiranje u Caritasu Dubrovačke biskupije tijekom jednog dana; u Mandaljeni kuhanje džema i pravljenje kolača koji će se darovati korisnicima Caritasa; radionice s djecom tijekom kojih su plesali s njima banseve i razne druge plesove; pomaganje oko organizacije duhovne obnove koja je tih dana bila u župi; u Stonu su mladi sa župnikom čistili područje oko crkvice sv. Mihovila; u Orebiću su mladi posjetili starije i nemoćne u njihovoj župi, pomogli im oko čišćenja domova, družili se i razgovarali s njima i počastili ih kolačima koje su pripremili; u Trstenom su obojali ogradu kapelice Gospe na vodi. Volonteri su tijekom dva dana očistili, obojali i postavili donirani kuhinjski namještaj jednoj osobi kojoj je takva vrsta pomoći bila potrebna.

I nitko od volontera, kada je dolazio na mjesto sastanka, nije znao u kakvoj akciji će sudjelovati nego je bez kompromisa, u zelenoj volonterskoj majici i s osmjehom na licu, pristajao na ono što ga je čekalo. „Predivno je biti dio ove velike priče. Naša srca su ispunjena radošću volontiranja,“ istaknuli su mladi volonteri na njihovoj mrežnoj stranici.

Ove godine volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ održavala se u pet gradova u Hrvatskoj (Dubrovniku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu). U Dubrovniku je započela 13. listopada misnim slavljem u crkvi sv. Josipa, a organizatori akcije su Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt „72 sata bez kompromisa“ osmišljen je i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva. Organizatori zahvaljuju svim volonterima, kao i svima koji su im pomogli organizirati akcije, posebice Čistoći Dubrovnik i Sanitatu Dubrovnik koji su im pomogli u izvedbi nekih akcija.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)