Input your search keywords and press Enter.

Danas je obilježena prva faza izgradnje vodovoda koje obuhvaća sela: Kliševo. Gromača i Ljubač uz prisustvo gradonačelinika Andra Vlahušića, direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića i predsjednika uprave vodovoda Valentina Dujmovića.

Svečano obilježavanje simbolično je počelo puštanjem prvog mlaza vode iz hidranta na Gromači na kojem su prisustvovali i predstavnici izvođača radova, mještani i predsjednici mjesnih odbora s ovog područja, a don Miho Litić, župnik župe sv. Mihovila u Kliševu blagoslovio je centralni objekt čitavog sustava. Usporedo sa završetkom prve faze nastavljeni su radovi na izgradnji sustava za sela Riđica, Mravinjac i Mrčevo. Gradonačelnik Andro Vlahušić uvodno je zahvalio je Hrvatskim vodama na većinskom sufinanciranju ove vrijedne investicije, ali prvenstveno mještanima na strpljenju.

„Odlukom Vlade 2013. godine krenulo se u dodatna ulaganja u vodno komunalni sektor, u izgradnju vodovoda i kanalizacije u cijeloj Hrvatskoj. Dio tog projekta teškog preko dvije milijarde kuna je i ovaj sustav“, rekao je generalnih direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, te je najavio ponovni posjet Gornjim selima do kraja godine kada se očekuje završetak druge faze. Plišić je dodao kako je u protekle tri godine opskrbljenost vodom cijelog teritorija Republike Hrvatske povećana za 10 posto, te danas iznosi 93 posto.

Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović iznio je tehničke detalje projekta. –„U izgradnju mjesne mreže Vodovod Dubrovnik je prethodno uložio 6 milijuna kuna vlastitih sredstva, dok je projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava prema ugovoru o sufinanciranu s Hrvatskim vodama ukupno vrijedan 19,8 milijuna kuna. Do sada je već utrošeno 13 milijuna kuna“, rekao je Dujmović.

Ukupno je izgrađeno 12 kilometara cjevovoda, dvije vodospreme (Orašac i Gromača) i jedna crpna stanica. Druga faza obuhvaća izgradnju dodatnih 8 kilometara cjevovoda.

Foto: dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)