Input your search keywords and press Enter.

Završena peta manifestacija “Tišina Molim!”

Peti festivala filmova snimljenih u Dubrovniku “Tišina Molim!” zaključen je Filmskim pub kvizom i projekcijom filma „Tri fantastična superčovjeka sinoć u Pubu „TheGaffe 2“ u Boškovićevoj ulici u Gradu. U opuštenoj atmosferi dubrovački filmofili pokazali su zavidno znanje o filmskoj povijesti te se potom zajedno nasmijali kultnom filmu iz 1967. godine.

Filmski pub kviz postao je tradicija festivala “Tišina Molim!” od samih početaka, a u ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je desetak ekipa filmskih znalaca. Pobjednici sinoćnjeg kviza bili su ekipa „Hangover“ koji su se među brojnim poznavateljima filma ipak pokazali najboljima. Nakon kviza, uslijedila jeprojekcija filma „Tri fantastična superčovjeka iz 1967. godine. Šezdesetih su godina u Italiji iz nekog razloga bili izuzetno popularni filmovi  o superherojima, pa je na tom valu 1967. godine, u koprodukciji Italije, Jugoslavije, Njemačke i Francuske, nastao ovaj film. Dvojica lopova se udružuju s agentom FBI-ja kako bi uhvatili zlog znanstvenika koji posjeduje uređaj koji može kopirati bilo što, pa i ljude. I sve to, obučeni u crvene kostime otporne na metke. Ovaj film, iako u zapadnom svijetu nije postigao izvanredan uspjeh, u ostatku svijeta je pokrenuo poseban trend. Počeli su se snimati nezavisni nastavci, od kojih se može izdvojiti hongkonški ”Tri fantastična superčovjeka protiv Orijenta” ili turski ”Tri fantastična superčovjeka i luđakinja”.

Ovogodišnje, blagdansko izdanje manifestacije „Tišina molim!“, dio je programa Dubrovačkog zimskog festivala, a ne bi bilo moguće bez pomoći i podrške Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada, Kinematografa Dubrovnik, Dubrovačke baštine, Kazališta Marina Držića, VeleposlanstvaMađarske u Republici Hrvatskoj, Nacionalnog filmskoginstituta Mađarske, Instituta Liszt – Mađarskog kulturnogcentra u Zagrebu, Hrvatske radiotelevizije, Hrvatskogaudiovizualnog centra te Kulturno-umjetničkog društva Aster, Jadranskih luksuznih hotela, Fotostara i Puba The Gaffe 2.Novosti i najave sljedeće „Tišine“ pratite na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.