Input your search keywords and press Enter.

Završena Mala škola brodogradnje

Mala škola brodogradnje ove godine se održala na otoku Lokrumu u organizaciji Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja, udruge Trabakul i Rezervata Lokrum u razdoblju od 20. lipnja do 24. srpnja.

U deset radionica pod vodstvom preparatora za drvo Dubrovačkih muzeja Željka Ćatića, asistentice Matee Sabljić Šabić te Igora Hajdarhođića iz udruge Trabakul, djeca školske dobi uzrasta od 10 do 15 godina izradila su model dubrovačke gondule u prirodnoj veličini, dužine 4 metra i nadjenuli joj ime Đive.

U okviru radionice kustosica Ljerka Dunatov održala je i kratko predavanje o manje poznatim tipovima brodova korištenim u vrijeme i na teritoriju Dubrovačke Republike.

Cilj ove radionice jest da prenosi vrijednosti, znanja i vještine izgradnje tradicijskih plovila, u skladu sa uzrastom malih brodograditelja, koji nakon dovršetka, u njemu mogu stjecati osnovna znanja o plovidbi i jedrenju.

Svih petnaest mladih polaznika radionica kao nagradu za svoj uloženi trud dobili su diplome, a sve na radost svojih roditelja koji su nazočili porinuću gondule ”Đive”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)