Input your search keywords and press Enter.

Završena izmjena 140 svjetiljki javne rasvjete u LED tehnologiji, godišnja ušteda od 90 tisuća kuna

U okviru provođenja mjera energetske učinkovitosti te smanjenja svjetlosnog onečišćenja na sustavu javne rasvjete Grada Dubrovnika, koje se ostvaruju kroz postupno uvođenje svjetiljki sa LED tehnologijom, završeni su radovi na izmjeni rasvjetnih tijela u Ulici branitelja Dubrovnika, pri čemu je montirano 28 novih svjetiljki.


Ovaj zahvat je samo finale ovogodišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete unutar kojeg je izmijenjeno ukupno 140 svjetiljki s klasičnim visokotlačnim natrijevim žaruljama, a pozicije na kojima su izmjene izvršene su Ulica kralja Tomislava, Vukovarska ulica i dio ulice Put Republike, spomenuta Ulica Branitelja te na raskrižju kod nogometnog igrališta Lapad i pored kružnog toka Solska baza.

Opisanim zahvatom u rekonstrukciju sustava javne rasvjete procijenjene su uštede od 90 tisuća na godišnjoj razini kuna, primarno zbog smanjenja potrošnje električne energije. Dodatno, zbog iznimno dugog vijeka trajanja LED modula, od oko 100.000 sati, u velikoj mjeri smanjit će se i troškovi održavanja.

Nakon izrađenog energetskog pregleda cjelokupnog sustava pri kraju  je i izrada glavnog projekta rekonstrukcije javne rasvjete koja će u narednom razdoblju obuhvatiti izmjenu preko 3000 svjetiljki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)