Input your search keywords and press Enter.

Završen je postupak izrade diobene bilance Osnove škole Lapad i OŠ Montovjerna čime je, nakon ishođenja uporabne dozvole, rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku rada te opremanja, ispunjen i posljednji preduvjet za uredni početak izvođenja nastavne godine u novoj gradskoj školi.

Naime, diobenom bilancom na dan 31. prosinca 2019. godine utvrđena je podjela nekretnina, pokretnina, financijskih sredstava te prava i obveza između dviju osnovnoškolskih ustanova.

Sastavni dio bilance su Odluka o podjeli Osnovne škole Lapad, koju je Gradsko vijeće donijelo 10. prosinca 2019. godine na 26. sjednici, niz financijsko-planskih dokumenata, popisi pokretnina – osnovnih sredstava i sitnog inventara za obje škole, izvaci iz zemljišnih knjiga te popisi svih zaposlenika, uključujući i popis onih zaposlenika koje će svoj rad nastaviti u novoj školi. Zaposlenici koji će ovom diobom biti zaposleni u ustanovi OŠ Montovjerna nastavljaju sa svim pravima i obvezama koje su imali kao zaposlenici OŠ Lapad.

Poslovni učinci podijele između OŠ Lapad kao ustanove koja se dijeli i OŠ Montovjerna (ustanova koja preuzima) nastupaju prvog dana sljedećeg mjeseca poslije izdavanja Rješenja o početku rada OŠ Montovjerna, a koje Rješenje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske izdalo u kolovozu.

Podsjetimo, Osnovna škola Montovjerna prva je škola koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. U potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

 

Odnosi s javnostima Grada Dubrovnika

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)