Input your search keywords and press Enter.

Završen središnji dio programa sedmog Festivala soli

JOŠ NIJE KRAJ!

Završen je središnji dio programa sedmog Festivala soli – no još nije kraj! Sve do 15. rujna u stonskim i pelješkim restoranima i vinarijama nude se posebni festivalski meniji, a festivalsku publiku upravo toga datuma još očekuje predavanje dr. Sandi Tešanović „Zdravlje i sol“ te otvorenje Izložbe radova s Likovne kolonije Komarda ART park.

Prezentacija i radionica uz gostovanje likovnih umjetnika Dubrovnika i Pelješca u sklopu likovne kolonije Komarda ART Park održana je jučer u Parku Komarda gdje su umjetnici sudionicima predstavili svoje radove i specifičnost vlastitog izričaja. Kroz protekle dane stvarali su na raznim lokacijama u Stonu i bilježili svoje viđenje prepoznatljivih vizura Stona i okolice. Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji bit će otvorena u petak, 15. rujna, u 19 sati u Kneževom dvoru u Stonu. Podsjetimo, prošlogodišnji radovi s kolonije krase prostore Turističke zajednice Općine Ston u Kneževu Dvoru!

Posljednji dan središnjeg dijela programa održana je i lutkarska predstava „Princeza Cmizdrela“ Kulturne udruge Aster Dubrovnik. Veliki broj mališana rješavao je zagonetke koje su im likovi davali te su tako i sami sudjelovali u tijeku predstave! Vrhunac večeri bio je DJ party uz prezentaciju craft gina Stamness gin – Gjuračić Ston. Riječ je o ginu koji predstavlja jedinstveni proizvod stonskog i pelješkog područja, proizvođača obrt Delumbija! Stamnes gin obogaćen je jedinstvenim karakterom malostonske kamenice pa stoga pruža nevjerojatno bogatstvo okusa. Atmosferu su zagrijali žongleri s vatrom Cirkus Kolektiva iz Splita i plesno iznenađenje!

Kroz sva protekla tri dana, jako lijepo posjećena bila je tura „Priča o solani“, ali i program „Vadimo sol“– vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston koje je zbog kiše održano u prilagođenom obliku. Eko Placa – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava ove je godine donio još bogatiju ponudu uključujući goste iz raznih dijelova Hrvatske. Popis stonskih i peljeških restorana koji nude posebne festivalske menije dostupan je na mrežnoj stranici festivala: https://festivalsoliston.com/eno-gastro-dani-festivala-soli/, kao i ostale pojedinosti o programu: https://festivalsoliston.com/#raspored.

 ***

Festival soli Ston dio je pokreta “bez plastike” te će se i ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala. Službeni prijevoznik Festivala soli Ston 2023. je tvrtka “Avantcar” koja je ustupila električni automobil za potrebe organizacije. Napominjemo da u Stonu postoji punionica za električne automobile. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)