Input your search keywords and press Enter.

Završen projekt “Za dobro jutro i laku noć” Caritasa Dubrovačke biskupije

“Za dobro jutro i laku noć” naziv je projekta Caritasa Dubrovačke biskupije koji je financijski potpomognut sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, i dijela prihoda od igara na sreću za 2015. Subvencija u iznosu od 190.000,00 kn dodijeljena je putem natječaja kojeg je provelo Ministarstvo socijalne politike i mladih. Partner u provedbi projekta bio je Centar za socijalnu skrb Dubrovnik. Sredstva su namijenjena za kupnju prehrambenih proizvoda kojim se nastojalo osigurati dostatna količina hrane za doručak i večeru. Hrana se dijelila jedan put mjesečno, a količina se razlikovala s obzirom na broj članova domaćinstva.

Ovim projektom obuhvaćeno je oko 250 pojedinaca i obitelji s područja Konavala, Župe dubrovačke, grada Dubrovnika, uključujući i otoke.

U lipnju je provedena i anonimna anketa među korisnicima projekta “Za dobro jutro i laku noć” koja je pokazala njihovo zadovoljstvo postojanjem projekta, te da je u velikoj većini slučajeva količina bila dostatna za zadovoljenje osnovnih potreba za doručak i večeru. Korisnicima je bilo ponuđeno i da navedu nedostaje li nekih prehrambenih artikala.

Također, u anketi se tražilo da se iskaže jesu li zadovoljni pruženom uslugom od stane djelatnika i volontera biskupijskog Caritasa. Preko 95% anketiranih korisnika izrazilo je potpuno zadovoljstvo pruženom uslugom. Ta činjenica veliko je priznanje djelatnicima i volonterima jer je darivati srcem i čuvati dostojanstvo svakog čovjeka jedan od zadataka svakog kršćanina posebno onih kojima je to temeljno poslanje.

Iz Caritasa zahvalnost izražavaju i djelatnicima Centra za socijalnu skrb te volonterima biskupijskog i župnih Caritasa koji su bili neposredni sudionici ovog projekta.

Caritas Dubovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *