Input your search keywords and press Enter.

Završen program besplatnih vođenja za zimske turiste

Turistička zajednica grada Dubrovnika proteklog vikenda je posljednji, osamnaesti put održala program besplatnog razgleda stare gradske jezgre. Riječ je o programu pokrenutom 22.studenog 2014. za sve individualne posjetitelje koji borave u našem gradu minimalno tri noći. Takvih gostiju bilo je 368, a za njih organizirana tura održavala se na engleskom jeziku.

Svake subote kroz pregled grada u trajanju od 1,5 sat gosti su se upoznavali s najvažnijim atrakcijama i historijskim spomenicima. Razgled grada na engleskom jeziku počinjao je u TIC Pile TZ grada Dubrovnika, a završavao na trgu Luža, nakon čega su do 15.ožujka gosti mogli pogledati redovni tjedni nastup FA Linđo u Kinu Sloboda.

Programe besplatnog obilaska grada financirala TZ grada Dubrovnika, kao i redovne foklorne nastupe ansamblu Linđo, sve s ciljem povećanja atraktivnosti destinacije i u zimskom razdoblju.

U TZ grada Dubrovniku zadovoljni su pokrenutim projektom „Subota ujutro u Gradu“, te planiraju daljnje aktivnosti na povećanju atraktivnosti Dubrovnika u razdoblju kasne jeseni i zime 2015./2016.očekujući da će Dubrovnik ipak biti bolje povezan izravnim aviovezama s europskim destinacijama, jer je tijekom zime 2014./2015. aktivan bio samo jedan redoviti direktni let i to onaj prema Londonu, britanske nacionalne kompanije British Airlines, uz vezani let iz Rima Croatia Airlinesa i povremene letove prema Muenchenu kompanije Lufthansa.

Jelka Tepšić

TZ grada Dubrovnika