Input your search keywords and press Enter.

Završetak radova na izgradnji kanalizacijskog sustava Prijevor-Obuljeno na Rijeci dubrovačkoj svečano je obilježen u četvrtak u popodnevnim satima na ljetnoj pozornici ljetnikovca Gučetić-Lazarević.
Svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima, predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović s članovima uprave, predstavnici Hrvatskih voda i izvođača radova tvrtke Viadukt.

Gradonačelnik Vlahušić zahvalio se izvođačima radova, kao i građanima s područja ovog dijela Mokošice i Obuljena na susretljivosti i strpljenju, te istaknuo kako je projekt vrijedan više od 28 milijuna kuna bez PDV-a.  „Počeli smo priključivati domaćinstva jedno po jedno i Rijeka dubrovačka po prvi put postaje rijeka čista za kupanje. Pratit ćemo sanitarnost i čistoću vode. Dugo se ovdje nije moglo kupati jer su brojne septičke jame odlazile u more“, istaknuo je gradonačelnik i najavio drugu fazu izgradnje kanalizacije u Staroj Mokošici, vrijednu 15 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Vodovoda Dujmović se zahvalio bivšoj Upravi Vodovoda koja je odradila ogroman posao da se kućanstva sada mogu priključivati na kanalizaciju i da je sada Rijeka dubrovačka čista. „Hvala Hrvatskim vodama koje su sudjelovale 50% u financiranju projekta. Vodovod će kroz deset godina Svjetskoj banci vratiti nekih 13 milijuna kuna što je naš udio u ovome projektu. Ukupno se izgradilo nekih 4 i pol tisuće metara kanalizacijskog sustava te je zamijenjeno 2.600 metara cjevovoda“, rekao je Dujmović. Pero Mišković podsjetio na zahtjevnost radova koji su iziskivali puno vremena, stručnosti i znanja, te financijskih sredstava.

Izgradnja kanalizacijskog sustava Rijeke dubrovačke dio je Projekta Jadran,  projekta zaštite od onečišćenja mora u priobalnom području koji se financira zajmom Svjetske banke. Investitori su Vodovod Dubrovnik i Hrvatske vode, a vrijednost projekta je nešto više od 28,5 milijuna kuna bez PDV-a.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)