Input your search keywords and press Enter.

Završen Good Food Festival Dubrovnik 2015.

Dogodine od 20. do 23. listopada

Drugi po redu Good Food Festival Dubrovnik, trajao je četiri dana, održano je bilo ukupno sedamnaest različitih događanja , a sve uz sudjelovanje 3 hotela, 5 wine barova i 28 restorana iz cijelog grada. Svi programi bili su izvrsno posjećeni, dok su naši gosti bili izuzetno zadovoljni. Turistička zajednica ovim putem zahvaljuje svim sudionicima i posjetiteljima Good Food Festivala 2015. , a odmah i najavljujemoi treće izdanje ove iznimno uspješne feste za dogodine – sljedeći Good Food Festival održat će se od 20. do 23. listopada 2016.

Četiri dana programa, probrane namirnice, nagrađena vina, gostujuće kuhinje, poznati hrvatski i inozemni chefovi, ostvarili su program koji je istovremeno bio i kreativan ,poticajan i suvremen ali i sa snažnim osloncem na dubrovačku gastronomsku tradiciju. Pripremanje specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, i programi poput „Večere s poznatim chefom“, radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth tooth map“ – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španjolskog grada Gijon u Hotelu Lapad i slovenskog Bleda, filmski naslovi u dubrovačkim kinima – Good food Festival je i u svom drugom izdanju pokazao kako Dubrovnik i Dubrovčani žive s ovim događajem, koji je i izvrstan mamac za inozemne turiste , o čemu će posvjedočiti i šesnaest novinara koje smo ugostili za vrijeme trajanja festivala u Dubrovniku.

Na tradicionalnoj humanitarnoj „Dubrovačkoj trpezi“ čiji je prihod usmjeren Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marina Držića od od prodaje bonova za hranu i piće prikupljeno je 50.885,00 kn, zahvaljujući sudionicima Bistro Teatar (iza Sv. Vlaha),U.O. Kopun,Konoba Penatur,Buffet Škola,CELE gourmet & bar,Trattoria Tezoro,Restoran Proto i caffee bar Orlando,Taj Mahal,Konoba Moskar,Buffet Kamenice,Restoran Mimoza,Pizzeria Castro,Ragusa 2,Taverna Otto i Paparazzo Steakhouse,Restoran Nautika i Gradska kavana,Agroturizam Konavle,Restaurant Posat,Steakhouse Domino,PUPICA, Pekara Pogača-Babin kuk, te Turistička i ugostiteljska škola. Hoteli koji su sudjelovali bili su Importanne Hotels&Resort ,Hoteli Maestral ,Hoteli Plat ,Hotel Rixos Libertas ,Grand hotel Park,Hotel Hilton Imperial Dubrovnik,Jadranski luksuzni hoteli,Dubrovnik Riviera Hotels,Valamar Riviera-Dubrovnik Babin Kuk,Hotel The Pucić-Palace,Hotel Lapad,Hotel Petka,Hotel Villa Dubrovnik, te Hotel Lero.

Tijekom sva četiri dana služili su se posebni meniji po promotivnoj cijeni od 100 kn u dvadeset i osam dubrovačkih restorana – Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua, Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar, Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Ragusa2, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji su kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske.

Na Brsaljama je uspješno održan Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača iz Hrvatske i raznoliku ponudu.., radionice izrade tradicionalnih slastica u Deši, radionice „Od vrta do stola“ dubrovačke razvojne agencije DURA, agencija „Dubrovnik Story“ radila je prigodne gastro-ture „Dubrovanik na pjatu“, dok se zahvaljujući suradnji s Kinematografima Dubrovnik premijerno prikazao film „Burnt – Paklena kuhinja,“nastavljena su Slatka popodneva u Imperialu, održana Tvornica slastica Lucije Tomašić,prezentacija pripreme mesa, terina i patea Marine Žibert Ercegović . Dom Marina Držića bio je domaćin prezentacije mini-kuharice „Dubrovnik – s okusom prošlosti“ autora Josipa Žuvele. Festival je završio popodnevnim druženjem uz čaj , sponzorskim programom hotela Rixos Libertas.

Svim našim posjetiteljima i sudionicima još jednom zahvaljujemo i pozivamo na Good Food Festival 2016.!

Jelka Tepšić, Odjel za komunikacije TZ Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *