Input your search keywords and press Enter.

Zaustavite ilegalno bacanje šuta i zemlje u Brsečinama

Još od veljače građani i ekološke udruge upozoravaju na problem ilegalnog bacanja šuta u Brsečinama poviše ljetnikovca Cvijete Zuzorić i mjesne plaže, ali Komunalne službe Grada ništa ne čine po tom pitanju! Molili su žurnu reakciju Komunalnih službi Grada kako bi se zaustavila dalja devastacije okoliša Brsečina poviše zaštićenog ljetnikovca i plaže!

Okoliš Inspekcija odgovorila je 18. veljače Komunalnom Dubrovnik slijedeće:

‘Poštovani,
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je zaprimilo predstavku Udruge Eko – Centar – Zeleno Sunce, koja se odnosi na ilegalno bacanje šute i zemlje u Brsečinama iznad ljetnikovca Cvijete Zuzorić i mjesne plaže. Kako je vidljivo da vam je predstavka već dostavljana, molimo da odgovor o postupanju dostavite prijavitelju i ovoj inspekciji na znanje.
Dežurni inspektor’

Pošto dva mjeseca Komunalno nije poslalo odgovor, Eko – Omblići ponovo šalju dopis 11.travnja Ministarstvu zaštite okoliša i energetike RH:

‘Poštovani,
Do danas (a prošlo je gotovo 2 mjeseca) nismo dobili izvješće Komunalnih službi Dubrovnika u svezi divljeg odlagališta na Brsečinama iznad ljetnikovca Cvijete Zuzorić! Isto tako vas obavještavamo da se šut i zemlja nije uklonio kako je obećano već isti još stoji i narušava vizure uvale iznad mjesne plaže i ljetnikovca u Brsečinama! Sramotno je da se pojedinci ovako bahato ponašaju prema našoj prirodnoj i kulturnoj baštini!
Molimo Vas učinite sve da se ovo divlje odlagalište što prije sanira odnosno ukloni, te nas o istom odmah obavijestite !

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović’

Evo novog odgovora okolišne inspekcije:

From: Okoliš Inspekcija [mailto:Okolis.Inspekcija@mzoe.hr]
Sent: Friday, April 12, 2019 1:16 PM
To: ‘komunalno@dubrovnik.hr’
Cc: ‘eko-centar@du.t-com.hr’
Subject: FW: Zaustavite ilegalno bacanje šuta i zemlje u Brsečinama iznad ljetnikovca Cvijete Zuzorić i mjesne plaže!

Poštovani,
Inspekcija zaštite okoliša zaprimila je opetovanu prijavu Udruge Eko – Centar – Zeleno Sunce, vezano za ilegalno bacanje šute i zemlje u Brsečinama iznad ljetnikovca Cvijete Zuzorić i mjesne plaže, a koja Vam je već dostavljana više puta.
Slijedom navedenog, molimo da obavijest o utvrđenom činjeničnom stanju/postupanju dostavite u roku od 7 dana prijavitelju i ovoj inspekciji na znanje.

S poštovanjem,
dežurni inspektor

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *