Input your search keywords and press Enter.

Zaustavite devastaciju na Lopudu

Zeleni Forum, Eko Omblići, Eko centar Zeleno Sunce i Zeleni telefon Eko Fon uputili su Otvoreni eko apel za zaštićenu plažu Šunj na otoku Lopudu na adresu:
1. Ministarstva zaštite okoliša prirode i energetike RH, Okolišnoj inspekciji, Zagreb
2. Dubrovačkoj kapetaniji, Dubrovnik
3. Javnoj ustanovi za zaštićene prirodne vrijednosti DNŽ, Dubrovnik

Tko je dozvolio devastaciju sjeveroistočnog dijela zaštićene plaže Šunj na otoku Lopudu..??

Već danaima nas pitaju zabrinuti Lopuđani preko našeg Zelenog telefona Eko fona 020/453-850 i našeg Zelenog e-maila eko-centar@du.t-com.hr
Lopuđani su ogorčeni gotovo na puno toga u zadnje vrijeme što se događa kako na plaži Šunj tako i inače na njihovom nekada lijepom pitomom otoku!
Zaputili smo se protekli vikend u našu 99. Eko-patrolu ove gdine i čim smo došli odmah su nas zaustavljali na pristaništu neki Lopuđani i žalili se kako imaju puno problema počevši od neriješene kanalizacije, dječjeg igrališta uz koju je nedavno napravljena trafostanica. Ljute se na nered u ugost. objektima kako u mjestu tako na plaži Šunj. Pitaju se kako se moglo dozvoliti tvrtki Alfa Plan iz Dubrovnika da s teškom mehanizacijom (pri tome je rušeći) prometuje njihov naljepšom rivom i ulicom, naglašavajući kao što je Gradu Stradun njima je riva Iva Kuljevana na Lopudu!
Dolaskom na nekada prekrasnu plažu Šunj nismo mogli doći sebi… kao prvo plaža je prepuna šarenih ležaljki, suncobrana i ugost. sadržaja a sjeveroistočni dio je bio pod opsadom bagera koji je lomio morske stijene dok se more od nabacane zemlje okolo zakafenilo!
Tko je dao dozvolu pitamo se i gdje su odgovorne institucije da čuvaju ne samo naše pomorsko dobro nego zaštićenu plažu Šunj koja je puna ljekovitog mulja!
Tužno je bilo gledati kako bez ikakvih dozvola pojedinci uništavaju najljepšu plažu ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi jer svi ugostiteljski objekti (a gradi ih se ovih dana još) nemaju po mišljenju Lopuđana riješenja za pružanje ugost. usluga (niti imaju riješenu, vodu, kanalizaciju niti imaju sanitarne uvjete)
Što reći nego da je ovo prestrašno što se radi od naših plaža, otoka, morske obale stoga ćemo se preko EU obratiti za pomoć Zelenom Europskom Slobodnom savezu kojeg predvodi EU naš parlamentarac Davor Škrlec u okviru zelenog projekta #CleanAdriatic.
Molimo zaustavite dalju devastaciju zaštićene plaže Šunj i otoka Lopuda!

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.