Input your search keywords and press Enter.

U sklopu ovogodišnjih ”Dana kreativnih/kulturnih industrija” u petak, 13. studenog 2015. godine u Lazaretima na programu je radionica glazbene produkcije, koju vode Danijel Sikora i Valent Samardžija.

Polaznici radionice imaju priliku naučiti ponešto o glazbi, svirkama, snimanju, produkciji, label-ima, distribuciji… Radionica počinje u 10:30 sati, a moderator razgovora je Žarko Dragojević.

U 16:00 sati maestro Mladen Tarbuk održat će predavanje na temu „Tko danas posjeduje glazbu?“ nakon čega slijedi javni razgovor „(P)ogled na estetiku: Jesu li Mozart & Radiohead bolji od Cece?“

U 19:00 sati na programu su prezentacije pod nazivom ART OF YOUR MIND powered by PechaKucha. Riječ je o prezentacijama desetak kreativaca u formatu PechaKuchaNight događanja. Radi se o vremenski limitiranim i neformalnim prezentacijama, kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku. Ovo globalno događanje se, prema licenci, trenutno odvija u više od petsto gradova diljem svijeta.

Idejni tvorci PechaKuche su Astrid Klein i Mark Dytham, dvoje arhitekata koji su 2003. godine u Japanu primijenili Power Point prezentaciju na nov, originalni način s ciljem da unaprijede prezentacijske vještine. Naziv PechaKucha potječe od japanske riječi za ćaskanje ili u doslovnom prijevodu „bla-bla“. Forma i osnovno pravilo jest da prezenter zadanu temu obradi u dvadeset slajdova i ima dvadeset sekundi za priču o svakom slajdu. To prezenteru ostavlja samo šest minuta i četrdeset sekundi da objasni svoju ideju te odgovori na pitanja publike. Takav način prezentiranja uskoro je postao toliko popularan da su u cijelom svijetu organizirana natjecanja, na kojima publika bira najbolje prezentere.

Na početku su najčešći prezenteri na ovakvim natjecanjima bili arhitekti, fotografi i dizajneri, no njima su se uskoro pridružili poslovni ljudi, kreativci, studenti i svi oni koji su prepoznali prednosti Pecha Kuche.

Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila koja prezentacije čine sažetima, izlaganja kraćim, dinamičnijim i zanimljivijim te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri. Dubrovačkoj publici predstavit će se Renata Debeljak (Buro 24/7, projekt „Doors & Bags“), Ana Marija Bujić (blog „Da mi je nešto slatko…“, restoran Pantarul), Lena Kramarić (akademska slikarica), Katja Živković (vodič „Lost in Dubrovnik“, Good Food Festival), Enfojer (projekt Enfojer – kako razviti fotografije iz mobitela?), Ivan Bonačić (jazz glazbenik), Janet Alilović (poduzetnica), Miro Bronzić (audiovizualni umjetnik), Vedran Levi (fotograf), Hrvoje Lucianović (glazbenik) i Lazar Badanjac (planinar, alpinist, speleolog). Voditelji ovog zanimljivog događanja su Ida Prester i Mario Kovač.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)