Input your search keywords and press Enter.

Zašto se posjekao rogač u Mokošici?

Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce i Eko Omblići uputili su Hortikulturnim i Komunalnim službama Grada otvoreni eko apel: Zašto se posjekao zdravi rogač u Mokošici?

Pitaju nas s ogorčenjem Mokošani, ponajviše iz Ulice Marina Kneževića 4 i 2. Građani su nam se obratili i preko našeg Zelenog telefona EKo Fona 020/453-850 i usmeno u našem Eko centru u Mokošici. Žale nam se kako je taj rogač bio baš lijep, zelen s velikom krošnjom, samo malo nagnut i nikom nije smetao, zapravo je dobro došao starijoj čeljadi da se ispod njega odmori, drži za njegove grane. U blizini ovog mjesta bilo je još stabala ali su posječena. Ne vidimo razlog zašto su se posjekla osim jedne sasušene palme…Dijelimo mišljenje naših sugrađana kako u zadnje vrijeme se više sječe stabala (ponjaviše zdravih) u Mokošici nego sadi a trebalo bi se više saditi. Ovaj spomenuti dio zelenog prostora između M.Kneževića 4 i 2 bi zapravo trebalo odmah ozeleniti odraslim stablima s obzirom da je preko puta trafostanica koja ima štetna zračenja. Stabla bi tako predstavljala zdravi zeleni zid od tih zračenja s obzirom da su na samo pedesetak metara stambene zgrade.P

Nadamo se da će s jeseni započeti sadnja stabala u Mokošici s obzirom da ih je uz sve gore pomenuto dosta stradalo od prošle zime, zatim zbog dugotrajnih suša kao i štetnog nametnika – palmine pipe.

Eko ja, eko ti za prirodu smo mi svi! (Eko Omblići)
Voditeljica Zelenog telefona: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)