Input your search keywords and press Enter.

Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž obišao je danas obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području Gornjih sela Orašca.
Dogradonačelnik zadužen za komunalne poslove i gospodarstvo iz prve ruke se upoznao s tehnologijom proizvodnje u nekoliko gospodarstava u Mrčevu i Kliševu.
Proizvođači ekoloških poljoprivrednih proizvoda s ovog područja zadovoljni su plasmanom svojih proizvoda, istaknuli su u razgovoru, ali podržavaju projekt osnivanja gradske poljoprivredne zadruge i trgovine s ponudom malih OPG-ova.

„Uz redovne programe poticanja pri otvaranju OPG-ova, te podjele sadnica za ruralna područja, koji su dali izvrsne rezultate, osmislili smo i poticaje za uzgoj stoke, što je također naišlo na odobravanje gospodarstvenika“.

Prema najavi gradonačelnika Andra Vlahušića Grad Dubrovnik, Vodovod. d.o.o. i JVP Dubrovački vatrogasci osigurat će besplatnu opskrbu cisternama za mještane Riđice, Mravinjca i Mrčeva, gdje su u tijeku radovi na drugoj fazi izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornjih sela. –„Besplatna opskrba će započeti nakon što se u potpunosti završi priključenje na sustav korisnika u Kliševu, Gromači i Ljupču, što se očekuje kroz desetak dana“, izvijestio je jutros prilikom obilaska zamjenik Raguž.

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA i u 2016. planiraju niz aktivnosti na  revitalizaciji rubnih gradskih područja, razvoju ruralnog turizma i poticanju proizvodnje autohtonih i tradicijskih proizvoda. Jedan od značajnijih EU projekata svakako je „Agribiznis“ odobren u okviru programa prekogranične suradnje HR – BIH, ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna, a čije aktivnosti uključuju analizu stanja i budućih potreba na ruralnim područjima, edukacije poljoprivrednih gospodarstava kroz dvije godine i organizaciju sajmova tradicijskih proizvoda.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *