Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas u Lazaretima na predstavljanju rezultata i nastavku provedbe projekta S.LI.DES.. kojeg od 2019. godine uspješno u suradnji s partnerima provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA.

Cilj projekta S.LI.DES. je poticanje prekogranične suradnje među destinacijama kojima je u fokusu razvoj kulturnog turizma, planiranje pametnih strategija usmjerenih na održiv i uravnotežen teritorijalni razvoj kroz promociju materijalne i nematerijalne baštine, posebice one koja odražava identitet destinacije.

Stoga se u kontekstu očuvanja svekolike vrijedne baštine i pametnog upravljanja destinacijom prisutnima uvodno obratila zamjenica Tepšić koja je naglasila kako Grad Dubrovnik u suradnji s dionicima iz raznih sektora ulaže znatne napore prema razvoju turističkog odredišta, brinući istodobno o očuvanju prirodnih atrakcija i kvaliteti ponude za građane i posjetitelje.

“U ime Grada Dubrovnika zahvaljujem se svim sudionicima koji su doprinjeli provedbi i aktivnostima međunarodnog projekta, koji je postao sjajna platforma i izvor informacija o interesima stanovnika i posjetitelja te potrebi stvaranja inovativnih turističkih proizvoda.  Projekt S.LI.DES. uključio je niz lokalnih dionika čime je potaknuto planiranje i organiziranje događanja čija je svrha promocija materijalne i nematerijalne baštine, odnosno upoznavanje sa tradicijom i običajima našeg područja”, istaknula je zamjenica.

Zamjenica Tepšić zaključno je čestitala svim partnerima dodavši kako će gradska uprava nastaviti podupirati i biti suradnik na svim projektima koji mogu biti od koristi kada je riječ o smislenom upravljanju i stvaranju jedne pozitivne destinacijske priče.

Ispred Dubrovačke razvojne agencije DURE, članica uprave Marina Lazarević istaknula je kako su brojne aktivnosti projekta uspješno provedene te da su se pokazale  iznimno važne i perspektivne za budućnost i mlade naraštaj.

Podsjetimo kako projekt S.LI.DES. provodi DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkom baštinom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, a financiran je kroz program INTERREG ITALIJA – HRVATSKA CBC 2014. – 2020. koji podupire suradnju među zemljama članicama Europske unije, s izlazom na Jadransko more. Program omogućuje regionalnim i lokalnim vlastima razmjenu znanja i iskustava, razvoj i provedbu proizvoda i usluga kroz pilot akcije, kao i ispitivanje provedivosti novih politika.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.