Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica Tepšić sudjelovala na otvorenju Ljetne škole znanstvene mreže OFFERS

Na otvorenju 22. Ljetne škole znanstvene mreže OFFERS koja se u Dubrovniku po prvi puta održava pod krilaticom “Adaptacija: korist i šteta, u znaku Molierea”, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić danas je u prostorijama Poslijediplomskog centra održala prigodni govor.

 

Zamjenica Tepšić svim sudionicima poželjela je dobrodošlicu u grad, iskazavši zadovoljstvo što se ovaj susret odvija upravo u Dubrovniku, koji je kroz stoljeća i povijest na ovim prostorima ponudio izuzetan napredak u kontekstu obrazovanja, umjetnosti, diplomacije i  društveno-političkih odnosa.

 

“Kao predstavnik Grada Dubrovnika, jedne od javnih institucija, želim naglasiti da kontinuirano, u suradnji s obrazovnim ustanovama, nastojimo stvoriti uključivo lokalno društvo koje će mlade motivirati da se integriraju i djeluju pravovremeno s jasnim ciljem, odnosno ostvarivanjem osobnog i profesionalnog uspjeha. Također nastojimo kroz različite udruge i brojne projekte osigurati da se preporuke i mišljenja mladih nalaze u nacionalnim i europskim politikama za mlade, kako bi se poboljšala kvaliteta života i položaj mladih na određenom području”, – zamjenica Tepšić.

 

Osvrnula se na glavnu temu današnjeg susreta u čijem je središtu upravo Moliereova književna snaga i čitavi opus, koji se u 17. i 18. stoljeću pa sve do danas odražava na dubrovačkoj kazališnoj sceni, jeziku i književnom stvaralaštvu.

 

Okupljenim sudionicima međunarodnog skupa obrazovnog karaktera obratio se i voditelj Poslijediplomskoga centra u Dubrovniku Frano Hartman,  kazavši kako je ovaj događaj izvrsna prilika za razmjeniti iskustva i promišljanja koja vežu Dubrovnik i Hrvatsku sa Francuskom, poglavito kada je riječ o umjetnosti, književnosti i kulturi. Dodao je, kako ovo sveučilišno središte kroz godine pruža potporu promicanju akademskih i znanstvenih incijativa, međunarodnoj suradnji i uspostavi projekata cjeloživotnog učenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.