Input your search keywords and press Enter.

Zajedno za Ninu

Inicijativa „Zajedno za Ninu“, nakon nešto više od mjesec dana, prikupila je 1.401.723 kune, 1.200 eura i 500 dolara za potrebe Nine Đivanović i njene rehabilitacije, objavljeno je sinoć, 6. rujna 2019. na završnom sastanak ove inicijative održanom u Ljutoj.

Koordinatorica inicijative Jelena Gale Pregelj prisjetila se aktivnosti i događaja koji su u proteklom razdoblju ujedinili Konavle i širi dubrovački kraj. Cilj inicijative bio je prikupiti dovoljno novčanih sredstava kako bi se pokrili Nini troškovi i rehabilitacija do kraja 2019. godine. U tome se ne samo uspjelo, već prikupljene donacije omogućuju nastavak Ninine rehabilitacije i tijekom 2020 godine.

Nina se trenutno nalazi u Zagrebu, gdje se intenzivno provodi sofisticirana rehabilitacija. „Radi se o rehabilitaciji koja se provodi uz pomoć robota i ortopedskih pomagala, pri čemu se nepokretni pacijenti osovljavaju na svoje noge, vertikaliziraju i uz pomoć robota simuliraju normalni pokreti. Ti pokreti omogućavaju da se spriječe kontrakture zglobova i atrofija mišića. Oštećeni nervi se pomalo regeneriraju te se tako dobije maksimalni benefit koji se može dobiti za jednu tako ozlijeđenu osobu. Nina svakodnevno na rehabilitaciji provodi po osam sati i takva rahabilitacija je za pacijenta izuzetno naporna.“ rekao je dr. Igor Hozić, Ninin dundo.

 „Postoje trenutci kad se život nenadano promjeni i krene u potpuno drugom smjeru od dotadašnjeg i kad ne možete sami, nego vam treba pomoć. Vaša pomoć omogućila je Nini da može odabrati najbolju terapiju, a našoj obitelji da može normalno dalje funkcionirati, koliko je to u ovoj situaciji moguće. Time ste nas sve zadužili. Ova je inicijativa pružila svima i osjećaj sigurnosti, jer znamo da postoje ljudi koji mogu, žele i znaju pomoći u momentu kada je najpotrebnije. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su se uključili u ovu inicijativu, koji su na bilo koji način pomogli Nini i svima nama. Hvala vam još jednom svima, a svoje bih obraćanje završio stihovima Crvene jabuke – ima nešto od srca do srca.“ poručio je okupljenima Ninin otac Niko Đivanović.

Iz organizacijskog odbora „Zajedno za Ninu“ također zahvaljuju svim donatorima, kao i svim medijima, institucijama, sponzorima i pojedincima koji su se aktivno uključili i pomogli Nini. Žiro račun za uplatu donacija i dalje dalje ostaje otvoren, a Nini od srca želimo da se što prije i uspješnije oporavi.


Jelena Gale PregeljORGANIZACIJSKI ODBOR “ZAJEDNO ZA NINU”web.: www.zajednozaninu.com.hremail.: zajednozaninu@gmail.comtel. 095 124 6333

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *